Πρέσβης της… Ελβετίας ήταν;

Πρέσβης της… Ελβετίας ήταν;

Ορισμένα ΜΜΕ φαίνεται να έχουν αδυναμία στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, εξ ου και η διάθεσή τους να φιλοξενούν συχνά πυκνά συνεντεύξεις του τούρκου πρέσβη, ο οποίος βεβαίως είχε φανεί γενναιόδωρος στο παρελθόν, προσφέροντας ακόμη και «ενημερωτικά» ταξίδια στην Τουρκία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε έλληνες δημοσιογράφους.

Ο κ. Οζουγκεργκίν αποχώρησε από την Ελλάδα και αν διάβαζε κανείς τις συνεντεύξεις του, θα νόμιζε ότι ήταν πρέσβης της… Ελβετίας. Και ήταν ωραία η προσπάθεια εξωραϊσμού της τουρκικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, αλλά δεν μας εξήγησε γιατί υπάρχει αυτή η εχθρική ρητορική και η εμμονή του Προέδρου Ερντογάν με την Ελλάδα.

Και πολύ ωραία τα έλεγε, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ευρύ πεδίο συνεργασίας, αλλά για τις απειλές πολέμου και ότι «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» δεν μας είπε κάτι παραπάνω. Τώρα αναμένεται ο διάδοχός του, ο πολύς Τσαγατάι Ερτσιγιές, εκ των σχεδιαστών, σε υπηρεσιακό επίπεδο, της πολιτικής της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του τουρκολιβυκού μνημονίου, οπότε η τουρκική πρεσβεία θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αρχίσει πάλι ο γνωστός κύκλος των «φίλων της τουρκικής πρεσβείας» τα λιβανίσματα στον νέο πρέσβη, δίνοντάς του την ευκαιρία για ξέπλυμα της τουρκικής επιθετικότητας και παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ