Ένα παράξενο νεκροταφείο

Ένα παράξενο νεκροταφείο

Αφού ανακάλυψαν μια σειρά από παράξενα πλάσματα στον βυθό κοντά στα Νησιά Κόκος, επιστήμονες της Εθνικής Επιστημονικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας (CSIRO) ανακάλυψαν κάτι πολύ εκπληκτικό:

Ένα νεκροταφείο από καρχαρίες, γεμάτο απολιθωμένα δόντια, ηλικίας πολλών εκατομμυρίων ετών.

Αρχικά, οι ερευνητές νόμιζαν ότι είχαν σηκώσει ένα δίχτυ γεμάτο ιζήματα και οζίδια μαγγανίου.

Μέχρι που είδαν τον… θησαυρό από κοντά. Ο επιμελητής ψαριών του Μουσείου της Δυτικής Αυστραλίας Γκλεν Μουρ είπε ότι η α­νακάλυψη περιείχε ένα ενδιαφέρον μείγμα σύγχρονων και αρχαίων τμημάτων καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τον πρόγονό του, τον Μεγαλόδοντα.

Οι Μεγαλόδοντες ήταν τόσο ογκώδεις που θα μπορούσαν να καταπιούν ολόκληρο τον μεγαλύτερο σημερινό καρχαρία, τον μεγάλο λευκό.

Καθώς οι καρχαρίες έχουν σκελετούς χόνδρου και όχι οστά, τα περισσότερα από τα υπολείμματά τους αποσυντίθενται προτού απολιθωθούν, εκτός από τα δόντια τους.

Αυτά τα υπολείμματα λοιπόν είναι οι μόνες ενδείξεις που έχουμε για την 450 εκατ. χρόνων ιστορία αυτών των αρχαίων ζώων στη Γη.

Το νεκροταφείο των αρπακτικών εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια έρευνας σε δύο νέα θαλάσσια πάρκα, που βρίσκονται 2.500 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ