Ειδήσεις – Νέα και επικαιρότητα

Ειδήσεις – Νέα και επικαιρότητα

Στα αζήτητα εγγυημένα δάνεια έως και 900.000 ευρώ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του, μόλις 7,5%, έναν χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας του εμφανίζει το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Το Ταμείο δημιουργήθηκε για να παρέχει εγγυήσεις σε δάνεια έως και 900.000 ευρώ που λαμβάνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

♣ Ο πληθωρισμός πέφτει, η ακρίβεια όμως επιμένει! Στο μεταξύ, αυξήθηκε το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι «δεν τα βγάζουν πέρα».

Σταθερή παραμένει συνολικά η αξία του «καλαθιού του νοικοκυριού». Συγκεκριμένα, από τα 833 προϊόντα, 65 (7,8%) κατέγραψαν αύξηση, 48 (5,76%) μείωση και 720 (86,43%) παρέμειναν αμετάβλητα.

♣ Βελτιώθηκε ο βαθμός ικανοποίησης των ναυτικών από την ποιότητα ζωής στο πλοίο το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τον δείκτη ευτυχίας των ναυτικών.

Φέρνει έσοδα η κρουαζιέρα πολυτελείας στην Ελλάδα, που αναμένεται να αποφέρει ετήσια έσοδα 2,7 δισ. δολ. έως το 2030. «Ένα σημαντικό μέρος από τα έσοδα θα προκύψει από τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας πολυτελείας και από τις δαπάνες στην ξηρά που κάνουν οι επιβάτες υψηλού εισοδήματος».

♣ Υπομονή μέχρι το Πάσχα! Έρχονται τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού», που θα έχουν από όλα τα αγαθά! Συγκεκριμένα, το ένα «καλάθι» θα έχει νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, θα ακολουθήσει ένα «καλάθι» με είδη για το πασχαλινό τραπέζι και ένα «καλάθι» για τα παιδιά, όπως έγινε τα Χριστούγεννα. Το σαρακοστιανό «καλάθι» θα είναι έτοιμο λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Χιλιάδες επιβάτες αναμένονται φέτος στα ελληνικά λιμάνια από την κρουαζιέρα. Ο ΟΛΠ έκλεισε το 2022 με αφίξεις 680 κρουαζιερόπλοιων με περίπου 800.000 επιβάτες και το 2023 έχουν κλειδώσει 807 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων με περίπου 1.000.000 επιβάτες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

 


Σχολιάστε εδώ