Μικρά οικονομικά… Τα διαφημιστικά έσοδα της TikTok…

♣ Τα διαφημιστικά έσοδα της TikTok θα αυξηθούν από 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, ενώ η TikTok Douyin (η εφαρμογή στην Κίνα) θα εκτιναχθεί από 28 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος σε 76 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027.
Αυτό σημαίνει ότι το 2027 η TikTok θα αντιπροσωπεύει το 37% (περίπου 120 δισ. δολάρια) της συνολικής εκτιμώμενης ψηφιακής διαφημιστικής αγοράς (331 δισ. δολάρια), αρκετά παραπάνω από τη YouTube και τη Meta μαζί, που εκτιμάται ότι θα κατέχουν το 24% ή περίπου 77 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και κάτι ακόμη: Το κομμάτι των κινητών τηλεφώνων έχει φτάσει σε αναπτυξιακή ωριμότητα, με 1,8 δισεκατομμύρια συσκευές σε κυκλοφορία παγκοσμίως.

♣ Σε 12.000 απολύσεις διεθνώς προχωρεί άμεσα η Alphabet! O αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί σε παγκόσμιο επίπεδο θα μειωθεί κατά 6%.

♣ Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών που εξετάζονται εν όψει… καλπών είναι: 1) κατάργηση από το 2023 της εισφοράς 10 ευρώ / μήνα υπέρ ανεργίας που καταβάλλεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες και 2) περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά 2% – 3% σε βάθος τετραετίας, σε συνάρτηση με την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

♣ Μικροδάνεια θα χορηγηθούν σε 2.500 αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, με 100% επιδότηση του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια του πενταετούς δανείου και 50% μειωμένο επιτόκιο για τα υπόλοιπα τρία χρόνια. Το ύψος των δανείων θα είναι από 3.000 έως 25.000 ευρώ. Άρα λεφτά υπάρχουν…

♣ Γράφει στην κατάληξη της ανάλυσής του ο Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμβουλος επιχειρήσεων: «Εμπρός, Κώστα Καραμανλή και Κυριάκο Πιερρακάκη, ξεκινήστε από τα απλά και τα εύκολα. Το σαλάμι της διαφθοράς καταναλώνεται σε λεπτές φέτες. Αν προσπαθήσετε να το φάτε ολόκληρο, δεν θα τα καταφέρετε»!

♣ Το 2021 οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα βρέθηκαν περίπου στο 8% του ΑΕΠ, ενώ ήταν πάνω από 10% στην Πορτογαλία, στην Αυστρία, στη Γαλλία και στην Ισπανία. Πάνω από 15% του ΑΕΠ ήταν οι ιδιωτικές επενδύσεις σε Τσεχία, Σουηδία και Ελβετία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ