Η Βόρεια Κορέα επιδεικνύει τον μεγαλύτερο αριθμό πυρηνικών πυραύλων από ποτέ σε νυχτερινή παρέλαση!

Η Βόρεια Κορέα επιδεικνύει τον μεγαλύτερο αριθμό πυρηνικών πυραύλων από ποτέ σε νυχτερινή παρέλαση!

Η πυρηνικά οπλισμένη Βόρεια Κορέα παρουσίασε τη μεγαλύτερη δύναμη παραγωγής πυραύλων ταρουσιάζοντας περισσότερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) και υπονοώντας ένα νέο όπλο στερεού καυσίμου.

Η χώρα έχει προχωρήσει με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της, εκτοξεύοντας δεκάδες προηγμένους πυραύλους πέρυσι, παρά τα ψηφίσματα και τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτή τη φορά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν άφησε τις επεκτεινόμενες δυνάμεις τακτικής και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας να μιλήσουν από μόνες τους», δήλωσε ο Leif-Eric Easley, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ewha στη Σεούλ. «Το μήνυμα που θέλει να στείλει η Πιονγκγιάνγκ διεθνώς, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές της να αποτρέψει και να εξαναγκάσει, πιθανότατα θα έρθει με τη μορφή δοκιμών πυραύλων στερεού καυσίμου και έκρηξης μιας μικροσκοπικής πυρηνικής συσκευής» αναφέρει το Reuters.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από το κρατικό μέσο KCNA από την παρέλαση το βράδυ της Τετάρτης έδειξαν έως και 11 Hwasong-17, το μεγαλύτερο ICBM της Βόρειας Κορέας, που υποπτεύεται ότι μπορούν να χτυπήσουν σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο με πυρηνική κεφαλή.

Οι έντεκα αυτοί πύραυλοι θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για να συντρίψουν τις τρέχουσες αντιπυραυλικές άμυνες των ΗΠΑ, ανέφερε στο Twitter η Ankit Panda από το Carnegie Endowment for International Peace που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Hwasong-17 δοκιμάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι. Δίπλα τους στην παρέλαση ήταν αυτό που ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρωτότυπο ή μακέτα ενός νέου ICBM στερεού καυσίμου σε εκτοξευτές κανίστρου.


Σχολιάστε εδώ