Ειδήσεις – Νέα και επικαιρότητα

Ειδήσεις – Νέα και επικαιρότητα

Στον δρόμο είναι το επίδομα για τους συνταξιούχους που πήραν μικρή ή καθόλου αύξηση. Πρόκειται να δοθεί κοντά στο Πάσχα και θα αφορά κυρίως όσους έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά. Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, δεν εξετάζεται άλλη παροχή ούτε το λεγόμενο «δώρο Πάσχα».

♣ Σε 6.000 απολύσεις προχωρεί ο ολλανδικός όμιλος της Philips! Με τις νέες περικοπές η μείωση του προσωπικού τους τελευταίους μήνες φτάνει τα 10.000 άτομα.

Στα 2 ευρώ το λίτρο έφτασε πάλι η τιμή της αμόλυβδης! Για την ακρίβεια, σε νησιά όπως η Κεφαλονιά εκτοξεύτηκε ακόμη και στα επίπεδα των 2,10 ευρώ το λίτρο, ενώ στις Κυκλάδες οι τιμές της βενζίνης έχουν εκτιναχθεί ακόμη και στα 2,44 ευρώ το λίτρο.

♣ Επιχειρήσεις αναζητούν εργαζομένους σε μια σειρά τεχνικών κλάδων και ειδικοτήτων. Ήδη γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος, με την ενίσχυση των σπουδών σε σχολές και ειδικότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Από την άλλη, από τον Απρίλιο έρχονται πέντε «πακέτα» αυξήσεων για τους εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, που θα συμπαρασύρουν ανοδικά δεκάδες επιδόματα και μισθολογικές ενισχύσεις. Από τον Απρίλιο θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από 5,5% έως 8% (κατώτατος μισθός 751 – 770 ευρώ), ενώ από 1/1/2024 θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Καθαρή πιστωτική επέκταση 1,7 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς το 2023. Η τράπεζα στοχεύει σε κέρδη άνω των 0,45 ευρώ ανά μετοχή για το τρέχον έτος. Οι επιδόσεις αναμένεται να υπερκαλύψουν τις εποπτικές απαιτήσεις, προετοιμάζοντας τις συνθήκες για διανομή μερίσματος.

♣ Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην «Washington Post», καθώς μετά τις απολύσεις κυκλοφορούν φήμες ότι ο Τζεφ Μπέζος θα πουλήσει την εφημερίδα. Τα προβλήματα στον κλάδο της τεχνολογίας εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν τα ΜΜΕ που απέκτησαν οι μεγιστάνες της νέας οικονομίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ