Στο ακίνητο Δασκαλάκη το νέο Δικαστικό Μέγαρο!

Στο ακίνητο Δασκαλάκη το νέο Δικαστικό Μέγαρο!

Τελικά βγήκε… λευκός καπνός από την ειδική επιτροπή που είχε ορίσει η διοίκηση του ΤΑΧΔΙΚ για να αξιολογήσει τις προσφορές που είχαν κατατεθεί για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πει­ραιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, η πενταμελής επιτροπή απέρριψε ως ακατάλληλο το κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνη, το οποίο είχε προσφέρει η ισραηλινών συμφερόντων κοινοπραξία Golden Horizon, με αποτέλεσμα να απομείνει ως μόνη πρόταση που θα μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις του διαγωνισμού εκείνη της Dimant, που προσφέρει το ακίνητο Δασκαλάκη, δίπλα από το Παπαστράτειο, στην Πέμπτη Κοινότητα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρίτη προσφορά, η πρόταση της Dimant είναι εκείνη που κατά την επιτροπή θα πρέπει να κερδίσει τον διαγωνισμό των 82 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της επιτροπής απέρριψαν το κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας που βρίσκεται στη γέφυρα Καλαμά­κη στα Καμίνια για λόγους στατικότητας και θέσεων στάθμευσης και μόνο ένα έ­κρινε ότι με κτιριακές μετατροπές θα μπορούσε να καλύψει τους όρους του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτίριο είναι παλιό και τα τελευταία 25 χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτο, ενώ το ακίνητο Δασκαλάκη είναι σχεδόν οικόπεδο και το Δικαστικό Μέγαρο θα κατασκευαστεί εξαρχής. Οι προσφορές για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν υποβληθεί από τις 8 του περασμένου Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της εταιρείας που κέρδισε τον διαγωνισμό έχει δημιουργήσει προβληματισμό σε υψηλόβαθμα στελέχη της, καθώς αν δεν αρχίσουν σύντομα τα έργα, θα χαθεί η τεράστια χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από την ΕΕ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: www.kanaliena.gr

Σχολιάστε εδώ