Ξεκινάει ο Τσίπρας πορεία προς τον λαό

Ξεκινάει ο Τσίπρας πορεία προς τον λαό

«Δημοκρατία ή εκτροπή;» το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ

–«Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα»
–Υποκλοπές και ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου

Με κεντρικό σύνθημα «δημοκρατία ή εκτροπή;» και βασικό πρόταγμα (ζητούμενο) την αποκατάσταση του δικαίου στη χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, θα ζητήσει με την ψήφο του να «υπογράψει» (επικυρώσει) την πρόταση δυσπιστίας έναντι της κυβέρνησης και να στείλει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, να βάλει τη σφραγίδα του για την πολιτική αλλαγή και να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Να θέσει τέρμα σε μια τετραετία «αυταρχισμού, σκανδάλων και κακοδιαχείρισης», όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου. «Κάθε μέρα που παραμένουν στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του είναι ζημιά για τη χώρα», τονίζουν και επισημαίνουν την ανάγκη να διεξαχθούν εκλογές το ταχύτερο δυνατόν.

Για «ηθικά και πολιτικά έκπτωτη κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το δικαίωμα να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη στη χώρα».

Την περασμένη Τρίτη, σε εκδήλωση στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας ανέλυσε τη στρατηγική του κόμματος στον δρόμο προς τις εκλογές, ενώ ένα 24ωρο μετά (Τετάρτη) μίλησε στο κλειστό στάδιο του Περιστερίου, κηρύσσοντας με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας και την… πορεία προς τον λαό! Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από την Θεσσαλονίκη σήμερα Δευτέρα πραγματοποίησε ακόμη μια ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο «Ιβανώφειο».

Ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου προβλέπει ότι μέχρι την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες ο κ. Τσίπρας θα έχει ταξιδέψει σε κάθε σημείο της επικράτειας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο περιοδείες την εβδομάδα και μία εκδήλωση εντός της Αττικής.

Ο στόχος του διπλός: Αφενός να επικοινωνήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αναλάβει την εξουσία μετά τις εκλογές και αφετέρου να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που δοκιμάζονται, υποφέρουν από τις πολιτικές της κυβέρνησης και εξοργίζονται με τα σκάνδαλα, την κακοδιαχείριση και την ευνοϊκή μεταχείριση των ημετέρων. Τα σκάνδαλα, με… πρώτο και καλύτερο αυτό των υποκλοπών, θα βρίσκονται στην προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξ αυτού του σκανδάλου φθορά της κυβέρνησης είναι μεν αργή, αλλά είναι σταθερή και συνεχής και στην Κουμουνδούρου προεξοφλούν ότι το ζήτημα των υποκλοπών θα αποδειχθούν «μοιραίο» για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

Θεωρούν ότι το κλίμα θα επιδεινωθεί και άλλο, όταν έρθουν και νέα στοιχεία το επόμενο διάστημα. Η κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε πολύ υψηλούς τόνους και θα επικεντρωθεί στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ως… βασικού υπεύθυνου. Σταθερά όλο αυτό το διάστημα η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ως ηθικό αυτουργό αλ­λά και εμπνευστή των μαζικών τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Κορυφώνοντας δε την πολεμική του, ο κ. Τσίπρας τον αποκάλεσε «αρχηγό παρακρατικής συμμορίας».

Η ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα
Το άλλο θέμα που θα είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό της ακρίβειας, λόγω της οποίας ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της χώρας βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα, καθώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει και να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των άλλων στελεχών είναι να πείσουν τους πολίτες ότι το κύμα ανατιμήσεων που μήνες τώρα σαρώνει τη χώρα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά κυρίως των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί και που ως στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Ανεύθυνη… υποκρισία!

Ποικίλες αντιδράσεις, στη συντριπτική πλειοψηφία τους αρνητικές, προκάλεσε η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να αποσύρει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή και να μποϊκοτάρει τις ψηφοφορίες. Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον χαρακτηρίζει «επικίνδυνο». Τόνισε δε ότι με την απόφασή του αυτή αμφισβητεί τον κοινοβουλευτισμό, καθώς και τη συνταγματική τάξη στη χώρα.

Για ανεύθυνη στάση έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας τα κίνητρα της κίνησης αυτής του κ. Τσίπρα, και υπενθύμισε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, με την πρόταση δυσπιστίας, έδωσε ουσιαστικά πολιτικό σωσίβιο στην κυβέρνηση και στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Υποκριτική χαρακτήρισε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και επισήμανε ότι τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια υπερψήφισε τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε ανάλογο κλίμα ήταν και η αντίδραση του ΜέΡΑ25, με τον Γ. Βαρουφάκη να μιλά για ρεσιτάλ υποκρισίας εκ μέρους του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ