Κωστής Δερμιτζάκης στο “Π”: Γιατί συμπόρευση με το ΚΚΕ

Κωστής Δερμιτζάκης στο “Π”: Γιατί συμπόρευση με το ΚΚΕ

Του
ΚΩΣΤΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Υποψηφίου Βουλευτή με το ΚΚΕ στον Νομό Λασιθίου,
πρώην Βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ


Πάντοτε είχα απεριόριστη εκτίμηση και απόλυτο σεβασμό στο ΚΚΕ, στους αγώνες του και στην ιστορία του. Αγωνιστές όπως ο ήρωας μεγαλομάρτυρας κομμουνιστής Ναπολέων Σουκατζίδης ή η συντοπίτισσα ηρωίδα δασκάλα Μαρία Λιουδάκη επηρέασαν από νωρίς τις ιδέες μου.

Η θητεία μου στη Βουλή δίπλα στα έδρανα των βουλευτών του ΚΚΕ με έκανε να δω από κοντά την έντιμη, αγωνιστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμνημονιακή και αντιπολιτευτική στάση τους, η οποία ήταν πάντα αταλάντευτα μαζί με τα δίκαια του λαού μας και απέναντι στα μονοπώλια και στα μεγάλα συμφέροντα. Επίσης εκτιμούσα την ανυπότακτη, μαχητική και οργανωμένη πάλη του ΚΚΕ στο εργατικό λαϊκό κίνημα, καθώς όπου υπήρχαν οι ελάχιστες δυνατότητες, αξιοποιούνταν σωστά και έφερναν αποτελέσματα.

Σήμερα, βλέποντας ξεκάθαρα ότι τα υποταγμένα στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικανούς και στην οικονομική ολιγαρχία συστημικά κόμματα, με όποια κυβέρνηση θα προκύψει, όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτικές, αλλά θα φέρουν και άλλα δεινά, φτώχεια και πόνο στα λαϊκά νοικοκυριά, δεν ήταν καθόλου δύσκολο για μένα να επιλέξω να συμπορευτώ με το ΚΚΕ. Οι βασικές προγραμματικές θέσεις του στα ζητήματα που καίνε τον ελληνικό λαό θεωρώ πως αποτελούν τη μόνη τεκμηριωμένη και αποτελεσματική λύση που θα έφερνε τον λαό στην εξουσία.

Η στάση του μες στην πανδημία, η δράση του μέσα στο εργατικό κίνημα, οι αγώνες του στην Υγεία και στην Παιδεία, η φιλειρηνική του στάση προς όφελος των λαών, η καταψήφιση της «πράσινης ανάπτυξης», που καταπατά τον φυσικό πλούτο προς όφελος των βιομηχάνων της ενέργειας, οι νομοθετικές προτάσεις του στα ζητήματα της ακρίβειας και της στήριξης των οικονομικά ευάλωτων ομάδων, αυτά και άλλα πολλά ξεχωρίζουν το ΚΚΕ από όλα τα υπόλοιπα κόμματα και αποτελούν διαπιστευτήρια πως είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ως στρατηγικό της στόχο –σε πρώτο επίπεδο– τον σοσιαλισμό.

Το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα ξαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία σε έναν λαό που αισθάνεται προδομένος από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλα εκείνα τα λαϊκά στρώματα που θα δουν με το ΚΚΕ να επιστρέφει η ελπίδα και τα όνειρα να παραμένουν ζωντανά για έναν κόσμο καλύτερο και πιο φωτεινό. Καλώ τους φίλους και παλιούς συναγωνιστές να μην εγκλωβιστούν στην πόλωση και στα ψεύτικα διλήμματα. Να μην επιβραβεύσουν αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι χαμένη ψήφος, γιατί δυναμώνει τον αγώνα μας και τους χαλάει τα σχέδια.

Υιοθετώ απόλυτα το σύνθημα του ΚΚΕ «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» και προσθέτω: δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός. Θεωρώ άκρως τιμητική την πρόταση που έγινε προς εμένα να είμαι υποψήφιος με το ΚΚΕ στο Λασίθι. Σε αυτόν τον ωραίο αγώνα στρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις με το ΚΚΕ και είμαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα θα είναι πολύ ελπιδοφόρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ