Κοινοπραξία – εγγύηση για τον Βοτανικό!

Κοινοπραξία – εγγύηση για τον Βοτανικό!

Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν το μεγαλεπήβολο έργο για τον Παναθηναϊκό και η ικανοποίηση του Δήμου Αθηναίων

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει το όνειρο του Βοτανικού για εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού, με τα εμπόδια να μειώνονται και τις καλές ειδήσεις να τα διαδέχονται, αφήνο ντάς τα πίσω τους.

Την Πέμπτη που μας πέρασε, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις προσφορές για την κατασκευή του νέου γηπέδου του «Τριφυλλιού». Δύο ήταν τελικά εκείνες στο πλαίσιο του διαγωνισμού ύψους 123 εκατ. ευρώ.

Στην αποσφράγιση των προσφορών το «παρών» έδωσαν ως κοινοπραξία οι ΤΕΡΝΑ– ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑΚΤΩΡ, ενώ η δεύτερη προσφορά προερχόταν από τον φορέα Cosmos. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το έργο στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑΚΤΩΡ καθώς η δεύτερη προσφορά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, δεν προσκόμισε την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή, οπότε δεν μπορεί να χριστεί ανάδοχος του έργου.

Η σύμπραξη τριών μεγάλων εταιρειών ως κοινοπραξία ικανοποίησε τους ανθρώπους του δήμου και πλέον το πρότζεκτ εισέρχεται στην τελική του ευθεία. Την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα επικυρωθεί η απόφαση από την οικονομική επιτροπή του δήμου και η κοινοπραξία θα ανακοινωθεί ως προσωρινός ανάδοχος του έργου και τους επόμενους μήνες θα γίνει οριστικός. Μένει να φανεί αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για το 2026, οπότε και άπαντες οι εμπλεκόμενοι στο έργο έχουν δεσμευθεί πως οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να αγωνίζονται στο νέο τους σπίτι.

Η ανυπομονησία είναι εύλογα μεγάλη και πλέον έφτασε η στιγμή τα λόγια να δώσουν τη θέση τους στις πράξεις. Είναι μύχιος ο πόθος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού να αποκτήσει ο σύλλογος το δικό του παλάτι και χρέος όσων καταγίνονται με το έργο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξουδετέρωση αγκυλώσεων και λοιπών προσκομμάτων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ