Γιάννης Σμέρος στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση

Γιάννης Σμέρος στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΕΡΟΥ
Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής,
Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ


Η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προστατέψει τη μεγάλη πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών από την ακρίβεια και την κερδοσκοπία που μαστίζει την αγορά είναι αδιαμφισβήτητη.

Παρά την αποκλιμάκωση των τιμών στην ενέργεια, ο πληθωρισμός επιμένει, γεγονός που οφείλεται στις μεγάλες ανατιμήσεις στα τρόφιμα. Η μεγάλη απώλεια των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό δεν καλύπτεται από τα εφάπαξ επιδόματα αναξιοπρέπειας που μοιράζει η κυβέρνηση λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Η άνιση κατανομή των εισοδημάτων έχει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας, αφού τα φτωχότερα νοικοκυριά υποχρεώνονται εδώ και μήνες να καταναλώνουν, λόγω της ακρίβειας, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, των οποίων οι τιμές αυξάνονται με υπερδιπλάσιο ρυθμό από τον μέσο πληθωρισμό.

Μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική ανεπάρκεια, η μόνη πολιτική δύναμη που προτείνει ένα ρεαλιστικό και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο, με μόνιμα και αποτελεσματικά μέτρα, είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Δική μας υποχρέωση είναι το σχέδιο αυτό να «φτάσει» και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι, ώστε να διεκδικήσουμε τη θετική ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, οι οποίοι αναζητούν μια κοινωνικά δίκαιη πολιτική. Αναζητούν αξιοπρέπεια και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, και όχι την ελεημοσύνη του κ. Μητσοτάκη ή τις θεσμικές ακροβασίες του κ. Τσίπρα.

Λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας δεν θα δοθούν «δραπετεύοντας» από τη Βουλή, δίνοντας θεσμικό άλλοθι σε μια αποτυχημένη και θεσμικά έκθετη κυβέρνηση. Αλλά με μάχες και ενημέρωση της κοινωνίας εντός και εκτός Βουλής, με θεσμικά υπεύθυνο και πολιτικά αποτελεσματικό τρόπο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι σήμερα ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική επιλογή για τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι πολίτες δεν μπορούν να ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λειτουργεί όχι ως αντιπολίτευση αλλά ως μηχανισμός συσπείρωσης της κυβέρνησης, όπως απέδειξε πρόσφατα η ατελέσφορη πρόταση δυσπιστίας. Η μόνη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του.

Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνουν τη διαφορά και αναδεικνύουν τη θεσμική και πολιτική τους υπεροχή.

Αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα, θεσμικά και κοινωνικά, που αποτελούν απειλή για τους θεσμούς και την κοινωνία, και παράλληλα παρουσιάζουν μια νέα και ικανή ομάδα υποψηφίων, νέων στην ηλικία στη μεγάλη τους πλειονότητα, αλλά με σημαντικές επιστημονικές και επαγγελματικές περγαμηνές, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν δύναμη ελπίδας και προοπτικής για μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ρεαλιστικά πολιτικά προγράμματα αλλά και από νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που έχουν τη θέληση και την ικανότητα να κάνουν πράξη τα προγράμματα αυτά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μού έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στη νέα ομάδα υποψηφίων της Δημοκρατικής Παράταξής μας, στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, όπου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει βαθιές ρίζες από το παρελθόν, γνώση των προβλημάτων αλλά και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξή της.

Μαζί με τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, θα δώσω τίμιο αγώνα για να γυρίσει ξανά η ελπίδα στην πατρίδα μας και ο τόπος μας να προοδεύσει.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: star.gr


Σχολιάστε εδώ