Αθλητικές ειδήσεις

Αθλητικές ειδήσεις

♣ Την ομόφωνη απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα της Super League 2 πήραν οι ομάδες της Λίγκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «ψαλίδι» από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στα χρήματα από το Στοίχημα. Οι ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ είχαν ενημερώσει για τις προθέσεις τους και άπαντες συμφώνησαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν περικοπές σε σχέση με όσα έλαβαν την περσινή σεζόν, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 250.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η απόφαση του υφυπουργού να μοιραστούν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου 1,7 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα προκάλεσε την οργή των ιδιοκτητών τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό.

♣ Στους ανθρώπους της άρσης βαρών παραδόθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης το νέο προπονητήριο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεγκατάσταση του αθλήματος από τον Άγιο Κοσμά, ενώ στους χώρους περιλαμβάνονται τόσο το προπονητήριο όσο και οι βοηθητικοί χώροι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεανώ Ζαγκλιβέρη και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

♣ Τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έμαθε η Εθνική Ελπίδων. Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε με Πορτογαλία, Κροατία, Λευκορωσία, Νήσους Φερόε και Ανδόρα, με τις δύο πρώτες να έχουν κιόλας εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση. Να σημειωθεί πως Ελλάδα και Πορτογαλία θα τεθούν αντιμέτωπες για δεύτερη σερί φορά.

♣ Μετά τους Ούγκο Λιορίς και Στιβ Μανταντά, ο Ράφαελ Βαράν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Γαλλίας. Ο 29χρονος στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σε δίλημμα το τελευταίο διάστημα για το αν θα συνεχίσει ή αν θα σταματήσει και τελικά αποφάσισε το δεύτερο. Ο γάλλος στόπερ αντιμετώπιζε δυσκολίες στο ψυχολογικό κομμάτι, συν ότι επιθυμεί να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Στην απόφασή του τον επηρέασε και ο τρόπος που ηττήθηκαν οι «μπλε» στον τελικό του Μουντιάλ από την Αργεντινή. Συνολικά, ο Βαράν την τελευταία δεκαετία φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο 93 φορές, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

♣ Η σύλληψη του Ντάνι Άλβες με την κατηγορία του βιασμού μιας 23χρονης στη Βαρκελώνη προκάλεσε και οικονομικό αντίκτυπο στον 39χρονο Βραζιλιάνο. Ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του αθλήματος καλείται να καταβάλλει στον τελευταίο σύλλογό του, την Πούμας από το Μεξικό, ποσό ύψους 4.500.000 ευρώ για παραβίαση όρων του συμβολαίου που είχε υπογράψει τον περασμένο Ιούλιο. Οι Μεξικανοί έλυσαν το συμβόλαιό του μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για τη σύλληψή του και με το ίδιο έγγραφο που ενημέρωσαν τον Άλβες για το τέλος της συνεργασίας τους αξιώνουν το παραπάνω ποσό που προβλεπόταν από τη συμφωνία τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ