ΑΝΑΒΟΛΗ: Λαύριο Megabolt – Ολυμπιακός, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ3)

ΑΝΑΒΟΛΗ: Λαύριο Megabolt – Ολυμπιακός, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ3)

Αναβολή στο Λαύριο-Ολυμπιακός επειδή… στάζει το κλειστό

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα Λαύριο Megabolt – Ολυμπιακός για την Basket League – 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Livestreaming ΕΡΤ 3)

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε Livestreaming από την ΕΡΤ 3

Στο Λαύριο θα γίνει το πρώτο από τα δύο ματς του αυριανού προγράμματος για τη 15η αγωνιστική της Basket League, με το Λαύριο Megabolt να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (5/2, 15:45, ΕΡΤ3). Η ομάδα της λαυρεωτικής μοιράζεται πλέον την τελευταία θέση της βαθμολογίας με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό (2-12) ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι (14-0).

Το Λαύριο Megabolt προέρχεται από την ήττα από τον ΠΑΟΚ mateco που ήταν η τέταρτη συνεχόμενη του. Στην έδρα του σημείωσε τις δύο νίκες του, έχοντας απολογισμό 2-5. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είναι σαφώς πιο παραγωγική στην επίθεση όταν αγωνίζεται εντός έδρας (79,42 έναντι 67,42) ενώ έχει και μικρότερο αμυντικό παθητικό (80,42 έναντι 86,57).

Η νίκη επί του Άρη για τον Ολυμπιακό ήταν η 14η σε ισάριθμους αγώνες της φετινής Basket League και η 39η συνεχόμενη στο Πρωτάθλημα μετά τις 22 Νοεμβρίου 2021 όταν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα από το φετινό 7/7 μακριά από την έδρα τους, έχουν φτάσει τις 20 συνεχόμενες στο Πρωτάθλημα. Η τελευταία εκτός έδρας ήττα τους ήταν εκείνη στην οποία υποχρεώθηκαν στις 10 Απριλίου 2019 στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση της φετινής Basket League σημειώνοντας 91,57 πόντους κατά μέσο όρο.



Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Με τον Μιχάλη Λούντζη κορυφαίο με 21 πόντους, 6/8 τρίποντα –σημείωσε μία από τις 19 επιδόσεις 6+ τριπόντων στην ιστορία των «ερυθρόλευκων»- πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Λαυρίου Megabolt στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 98-61. Πολύ καλό ήταν ακόμη ο Ταρίκ Μπλακ με 21 πόντους και έξι ριμπάουντ ενώ από την άλλη πλευρά ο Αλ Ντουράμ είχε 13 πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στα παιχνίδια του με το Λαύριο Megabolt έχοντας πλέον 11/11, εντός και εκτός έδρας. Το μόνο από αυτά τα παιχνίδια στα οποία έφτασε στην επικράτηση με μονοψήφια διαφορά, ήταν εκείνο της σεζόν 2018-19 όταν νίκησε στο Λαύριο με 81-76 (Λαμπ 16, Κακλαμανάκης 12 – Πρίντεζης 18, Ουέμπερ 14).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Λαύριο Megabolt – Ολυμπιακός 0-11

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 
Λαύριο Megabolt – Ολυμπιακός 0-5

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ
2021-22: Λαύριο Megabolt – Ολυμπιακός 72-108

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2021-22: Λαύριο Megabolt – Ολυμπιακός 72-108 (Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε 22 για τον Ολυμπιακό)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ξεχωριστή αξία θα έχει αυτό το παιχνίδι για το Λαύριο Megabolt αφού θα είναι το 200ό του στην Basket League. Η ομάδα της λαυρεωτικής θα γίνει η 17η στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό αγώνων.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Θόδωρος Ζάρας είχε 4/4 βολές στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετράει 8/8 στο φετινό Πρωτάθλημα και 18/18 από τις 12 Φεβρουαρίου 2022 και το παιχνίδι ΑΕΚ-Λάρισα. Πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία φορά που αστόχησε από τη γραμμή του φάουλ, στις 15 Ιανουαρίου 2022 όταν είχε 3/4 βολές κόντρα στον Άρη.

* Ο Αρ Τζέι Κόουλ και ο Πέτρος Γερομιχαλός είναι οι μόνοι από τους παίκτες του Λαυρίου Megabolt που ήταν παρόντες και στα 14 παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος.

* Ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν μετά το ντεμπούτο του κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό, είχε 7+ ριμπάουντ σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt κρατάει την κορυφαία επίδοση αμυντικών ριμπάουντ ενός αγώνα, αφού είχε 38 στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.

– Το -17 που είχε την περασμένη Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, είναι αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Basket League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

MILESTONE

* Τέσσερα ριμπάουντ χωρίζουν τον Κώστα Παπανικολάου από τα 1.000 στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Αϊζάια Κάνααν είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές μεταξύ εκείνων που δεν έχουν ακόμη αστοχήσει από τη γραμμή του φάουλ (11/11).

* Ο Σάσα Βεζένκοφ έμεινε χωρίς ριμπάουντ στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη. Έτσι σταμάτησε γι’ αυτόν το σερί 49 αγώνων Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα ριμπάουντ αφού η τελευταία μηδενική επίδοση του ήταν στις 11 Μαρτίου 2019, μέσα από μία ολιγόλεπτη (5:31) συμμετοχή στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λαύριο Megabolt.

* Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο μόνος από τους παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν παρών και στα 14 παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος. Στη διετή παρουσία του στην Basket League έχει κάνει το 45/46, απουσιάζοντας μόνο από το εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt της περσινής σεζόν (14/2/2022).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός κρατάει τα ρεκόρ περιόδου σε πόντους (111) και ευστοχία στα τρίποντα (65,62%) από το ματς της 11ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

– Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μόνη ομάδα που έμεινε χωρίς επιθετικό ριμπάουντ σε έναν αγώνα, εκείνον με τον Προμηθέα.

(Mε πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ)

Σχολιάστε εδώ