Σέρχιο Αραούχο: “Ζητώ συγγνώμη στους γονείς του Άλκη, είμαι εδώ για ό,τι χρειαστούν”

Σέρχιο Αραούχο: “Ζητώ συγγνώμη στους γονείς του Άλκη, είμαι εδώ για ό,τι χρειαστούν”

Ο Σέρχιο Αραούχο σε μία συγκλονιστική εξομολόγησηγια τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό. Ο αρχηγός της ΑΕΚ μιλάει για την ημέρα της δολοφονίας, την αφιέρωση στον 19χρονο φίλο του Άρη, αναφέρεται στην ξεχωριστή σχέση που έχει αναπτύξει με την οικογένεια του Άλκη, ενώ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Ο Αραούχο κατάφερε, με μία μόνο κίνησή του, να γίνει σύμβολο κατά της οπαδικής βίας και υπέρ ενός καλύτερου ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, παρέλαβε πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με αποκορύφωμα το βραβείο “Fair Play” από τον ΠΣΑΠΠ, το οποίο και επέστρεψε στην οικογένεια του Άλκη που τον βράβευσε. Μία κίνηση σεβασμού προς τους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου φίλου του Άρη.

Το SPORT24 με τον δημοσιογράφο του, Ηλία Καλλονά, μίλησε με τον αρχηγό της ΑΕΚ ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη, με τον Αραούχο να προχωρά σε μία συγκινητική εξομολόγηση για την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με την οικογένεια του αδικοχαμένου φιλάθλου, ενώ παράλληλα θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

– Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι ένα 19χρονο παιδί έχασε τη ζωή του επειδή απλά υποστήριζε μία ομάδα;

“Θεωρώ πως είναι κάτι πολύ σκληρό. Να χάσεις τη ζωή σου γιατί είσαι φίλαθλος του Άρη. Ελπίζω να είναι κάτι που δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Γιατί είναι λυπηρό για τους οπαδούς του Άρη και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

– Στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας, τι σκέφτηκες, πώς αντέδρασες;

“Αρχικά νόμιζα πως ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί σε ένδειξη σεβασμού προς τον Άλκη. Κι όμως μετά αποφασίστηκε να παίξουμε κανονικά και είχα την τύχη να πετύχω ένα γκολ και μου βγήκε αυθόρμητα να του το αφιέρωσω”.

– Το είχες συζητήσεις με τους συμπαίκτες σου; Οτι, δηλαδή, σε περίπτωση που σκοράρεις, θα το αφιερώσεις στον Άλκη;

“Όχι, στον μοναδικό που το είπα είναι στον μεταφραστή της ομάδας, Πάνο Αναστασόπουλο. Ότι, δηλαδή, αν έβαζα γκολ, θα το έκανα. Κι είχα την τύχη να σκοράρω και να του αφιερώσω”.

Διαβάστε ολόκληρη την συνένετυξη στο www.sport24.gr
Φωτο: sport24.gr

Σχολιάστε εδώ