Αισιοδοξεί για τις εκλογές ο Βαρουφάκης

Αισιοδοξεί για τις εκλογές ο Βαρουφάκης

Κόντρα στις αρνητικές δημοσκοπήσεις

Κόντρα στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν σταθερά το ΜέΡΑ25 μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ο Γ. Βαρουφάκης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το κόμμα του στις εκλογές θα κάνει την έκπληξη! Δεν θα καταφέρει απλά να πιάσει το όριο (3%) εισόδου στο Κοινοβούλιο, αλλά θα αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του και θα βγει ενισχυμένο πολιτικά.

Κατά περίεργο τρόπο, δεν φαίνεται να ανησυχεί (έτσι δηλώνει τουλάχιστον…) για την πόλωση που θα επικρατήσει μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, η οποία λειτουργεί συνήθως σε βάρος των λεγόμενων «μικρών κομμάτων». Από πού αντλεί αυτήν την αισιοδοξία; «Ο κόσμος θέλει να υπάρχει στο Κοινοβούλιο μια φωνή να κατονομάζει τους ολιγάρχες και να καταθέτει λυτρωτικές, εφαρμόσιμες λύσεις, κόντρα στις ολιγαρχικές πολιτικές», υπογραμμίζει. Και ότι αυτό μόνο το ΜέΡΑ25 το κάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε ευκαιρία ο Βαρουφάκης επισημαίνει την ανάγκη ρήξης της χώρας με τις επιταγές των Βρυξελλών και τη χάραξη μιας ανεξάρτητης στρατηγικής.

Μετά την αρνητική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή του για προεκλογικό προγραμματικό διάλογο, ο Βαρουφάκης στρέφεται προς τα κόμματα και τους σχηματισμούς που κινούνται στον χώρο της… αγωνιστικής Αριστεράς. Σε μια προσπάθεια να συμπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο, με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν μια ισχυρή φωνή στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές. Στο παρασκήνιο φημολογείται ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με τα στελέχη της ΛΑΕ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πρόθεση του κ. Βαρουφάκη είναι να απευθυνθεί στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν συμφωνούν με τα κεντρώα ανοίγματα του Αλ. Τσίπρα.

Γεγονός είναι πάντως ότι αρκετά στελέχη του ΜέΡΑ25 δεν συμμερίζονται την τόση αισιοδοξία του κ. Βαρουφάκη. Θεωρούν ότι η μάχη των εκλογών θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πόλωση που θα επικρατήσει μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, καθώς φοβούνται μήπως το κόμμα χάσει δυνάμεις και βρεθεί εκτός Κοινοβουλίου. Αναφέρουν δε ότι οι αποχωρήσεις βουλευτών, τρεις στον αριθμό, ζημίωσαν το κόμμα σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: athensvoice.gr


Σχολιάστε εδώ