Super league: Τον “γκρέμισε” από την πρώτη θέση, και τώρα… ΑΕΚ – Βαθμολογία

Super league: Τον “γκρέμισε” από την πρώτη θέση, και τώρα… ΑΕΚ – Βαθμολογία

Ο Αστέρας έχει «χτίσει» τα τελευταία έξι χρόνια στην έδρα του μια παράδοση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό η οποία και συνεχίστηκε και σημερα με νικη 1-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League, «γκρεμίζοντας» οριστικά τους «πράσινους» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά στη σεζόν, όπου βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ η οποία πλέον θα έχει την πίεση εκτός του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Στον αγώνα ο Μπαρτόλο σημείωσε στο 80’ το «χρυσό» γκολ για τον Αστέρα, με δέκα παίκτες έπαιζαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» μετά την αποβολή του Κουρμπέλη από το 33’ (δεύτερη κίτρινη).

Nίκησε Λεβαδειακό… και τώρα ντέρμπι!

Ο Λεβαδειακός του έβαλε δύσκολα, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τις λύσεις και να πάρει τη νίκη με 3-2 στην Τούμπα, για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League!

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο “δικέφαλος του βορρά” είχε την κατοχή της μπάλας και ο Λεβαδειακός είχε παθητικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 2′ έγινε η πρώτη φάση με τους γηπεδούχους, καθώς ο Ντάντας έπιασε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ήταν άστοχος.

Έτσι, με αυτό το τρίποντο ο ΠΑΟΚ έπιασε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (5/2) με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Αλμέιδα εμπνεύστηκε έναν δύσκολο ρόλο για τον Αραούχο και εκείνος αντί να θυμώσει τον λάτρεψε

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Άρη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και επικράτησε με 3-0 στην OPAP Arena. Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με τον Αραούχο να κερδίζει πέναλτι και να μοιράζει δύο ασίστ. Η ΑΕΚ δεν “σκότωσε” τον ΑΡΗ με την γνώριμη πίσεση που ασκει στις αντίπαλες ομάδες καθώς με τις αρκετες απουσίες προσπαθεί να διαχειριστεί δύσκολα παιχνίδια.

Και ο ΑΡΗΣ με πολλές απουσίες επίσης και καλά διαβασμένος δεν επέτρεψε σε πολλά διαστήματα του αγώνα στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Εκεί ομως ήρθε η διαφορά που έκρινε το παιχνίδι… Γκατσίνοβιτς και Ελίασον που επιστρέφουν αλλα κυρίως ο νέος ρόλος που εχει πλάον ο Αραούχο και που δείχνει όχι μόνο να μην τον ενοχλεί αλλά και να είναι ο MVP του παιχνιδιού!

Γκατσίνοβιτς: “Μένω στην ΑΕΚ, πρέπει να κατακτήσουμε τον τίτλο”

Ανατροπή με Killer τον Αραμπί και τείχος Πασχαλάκη

O Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» νλικησε με 2-1 τον ΟΦΗ για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός πως έμειναν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το σκορ στο ματς άνοιξε στο 19′ ο ΟΦΗ με τον Ντικό, ενώ ο Ολυμπιακός κατάφερε την ανατροπή στον αγώνα με την ισοφάριση του Μπακαμπού στο 39′ και το «χρυσό» τέρμα του Ελ Αραμπί στο 76′.

Έρχεται ο Κανός εντός της ημέρας

O Σέρχι Κανός οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τρέχουν με γοργό ρυθμό τις σχετικές διαδικασίες. Μάλιστα εντός της Δευτέρας ο 25χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός πρόκειται να έρθει στην Αθήνα έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική άνεση χρόνου στη διευθέτηση των όσων πρέπει να μεσολαβήσουν (ιατρικά, υπογραφές κλπ) πριν από τις ανακοινώσεις.

Αίτημα ώστε στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (05/02) με τον ΠΑΟΚ να υπάρχει ελίτ διαιτητής.

Την ερχόμενη Κυριακή (05/02, 20.30) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης, ζήτησε να οριστεί από την ΚΕΔ elite διαιτητής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το αίτημα του Ολυμπιακού έγινε αποδεκτό από την πλευρά του ΠΑΟΚ, που συναίνεσε δίχως ενστάσεις, και πλέον περιμένουμε τον εκλεκτό του Στιβ Μπένετ για τον μεγάλο αγώνα της αγωνιστικής.


Bόλος – Παναιτωλικός 2-3: Ανατροπή και τεράστιο «διπλό»

O Παναιτωλικός βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 18′, αλλά με γκολ των Σενγκέλια (39′), Ζοάο Πέδρο (68′ πεν.) και Μαλή (73′), πήρε «βαριά» επί του Βόλου, που έχασε πέναλτι στο 62′ με τον Μπαριέντος και μείωσε στο 90’+6′. – Μόνο από τους «μεγάλους» έχει ηττηθεί εκτός έδρας η ομάδα του Αγρινίου!
Χουάνπι: Το follow που βάζει… φωτιές στον Παναιτωλικό
Ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός, έκανε follow τον Παναιτωλικό στα social media κι αυτό… καρφώνει – τουλάχιστον – το ενδιαφέρον των «καναρινιών» για τον παίκτη, ο οποίος μετράει μέχρι στιγμής 132 ματς στη Μάλαγα με 9 γκολ και 9 ασίστ.


ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1: Γιαννιώτης και Τσιντώτας κράτησαν την ισοπαλία

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στους “Ζωσιμάδες”, με τον Νίνη των γηπεδούχων να μην μπορεί να νικήσει τον Γιαννιώτη σε εκτέλεση πέναλτι στο 92’ και τον Τσιντώτα να κάνει τεράστια επέμβαση, στη λήξη του αγώνα.

Με την ισοπαλία αυτή, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 19 βαθμούς στον σχετικό πίνακα της Super League (+7 από τη ζώνη του υποβιβασμού), ενώ ο Ατρόμητος βρίσκεται στους 25 (-4 από την πρώτη εξάδα).

Ο Γιαννιώτης και το 50% στα πέναλτι

Ο  Ανδρέας Γιαννιώτης το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 σταμάτησε τον Σωτήρη Νίνη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο και κράτησε τον βαθμό για την ομάδα του Περιστερίου. Αυτή μπορεί να ήταν η πρώτη εκτέλεση πέναλτι για τον Σωτήρη Νίνη σε 182 αγώνες καριέρας στην Super League, αλλά για τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου ήταν η έκτη φορά που βρέθηκε σε αυτή την άβολη θέση για την φετινή σεζόν και η τρίτη που δεν καταλήγει γκολ η εκτέλεση.

Μάλιστα αυτό είναι το δεύτερο διαδοχικό πέναλτι που δεν γίνεται γκολ, αφού στις 30 Οκτωβρίου 2022 στο Λεβαδειακός – Ατρόμητος 2-1, η εκτέλεση του Μουτίνιο χτύπησε στο δοκάρι.

Στις 2 Οκτωβρίου 2022 είχε σταματήσει και το πέναλτι του Ελ Αραμπί στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0. Στο ίδιο ματς, όμως, οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι, με τον Μακαμπού να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα.

Αυτή τη σεζόν έχει νικηθεί ακόμη από τον Κούρτιτς του ΠΑΟΚ και τον Άμραμπατ της ΑΕΚ.

Ο Γιωννιώτης έχει βρεθεί συνολικά 23 φορές σε διαδικασία πέναλτι στους 127 αγώνες του στην Super League και τις 8 έχει σωθεί η εστία του. Ο γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου του 1992 τερματοφύλακας έχει σταματήσει πέντε φορές τους αντιπάλους του, δύο η μπάλα έχει καταλήξει στο δοκάρι και μια η εκτέλεση έφυγε άουτ.

Το ποσοστό του 50 τοις εκατό (3/6) της φετινής σεζόν το είχε και την προηγούμενη, με 2/4 πέναλτι, αφού νικήθηκε από τον Φατιόν του Απόλλωνα Σμύρνης και τον Φελίπε του ΟΦΗ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι σε χτύπημα του Αϊτόρ του Παναθηναϊκού και έπιασε του Παμλίδη στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 είχε την πρώτη του σωτήρια επέμβαση σε πέναλτι, αφού νίκησε τον Μπούντνικ του Πλατανιά, ενώ έχει ακόμα μια κόντρα στον Ολυμπιακό, μιας και δεν τον νίκησε ο Τζούρτζεβιτς στις 11 Φεβρουαρίου 2018.

Την οκτάδα των πέναλτι που δεν έχουν γίνει γκολ κλείνει ο Τζόλης, ο οποίος στις 7 Ιανουαρίου 2021 και το Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 3-2 έστειλε την μπάλα άουτ. [Με πληροροφίες απο τη Super League]

paron.gr

Σχολιάστε εδώ