«Qatargate»: Στην πλάτη  της Καϊλή όλα τα αμαρτήματα!

«Qatargate»: Στην πλάτη της Καϊλή όλα τα αμαρτήματα!

Ο Παντσέρι έχει πλέον το πάνω χέρι!

Ο σύντροφος της Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο για το «Qatargate», είναι οι τελευταίοι που ανανέωσαν το… εισιτήριό τους για τη φυλακή. Αυτή την απόφαση έλαβε το δικαστήριο των Βρυξελλών, σύμφωνα με αναφορές της Βελγικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, μετά την επανεξέταση της προφυλάκισης των δύο υπόπτων.

Ο λαλίστατος βέλγος δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου του «Qatargate» Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία την απόφαση του πελάτη του να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών, προκειμένου να ελαφρύνει τις ποινές σε βάρος του. Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε, προβλέπεται περιορισμένη ποινή για τον Αντόνιο Παντσέρι, ενώ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τη γυναίκα και την κόρη του.

Ο Αντόνιο Παντσέρι κατά τις ανακρίσεις του από τους βέλγους εισαγγελείς φέρεται να δήλωσε ότι κατέβαλε «από 120 έως 140 χιλιάδες ευρώ στον βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σε δόσεις, την περίοδο κατά την οποία στην ομάδα του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με τη θέση που έπρεπε να ληφθεί για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ». Δίνοντας δουλειά στους εισαγγελείς, ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να τους προέτρεψε να εξακριβώσουν και τη θέση του ευρωβουλευτή του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Αντρέα Κοτσολίνο, αλλά χωρίς να αναφερθεί σε καταβολή χρημάτων.

Απολύτως αρνητική ήταν και η κατάθεσή του για τον ρόλο της Εύας Καϊλή στη δυσώδη υπόθεση. Θα συνεχίσει να μιλάει στη μυστική τοποθεσία και αυτή την εβδομάδα, ίσως και με περισσότερες λεπτομέρειες. Τώρα ο Αντόνιο Παντσέρι έχει απολύτως το «πάνω χέρι» στην υπόθεση, αφού συμφωνία με τις Αρχές μπορεί να κάνει μόνο ένας, και την έκανε αυτός.

Ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο καθώς ήταν μέλος της ΜΚΟ «Fight Impunity», που σχετίζεται με το «Qatargate», συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση της συμμετοχής του και δεν επικοινώνησε με κανέναν αξιωματούχο της Επιτροπής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν επίτιμο μέλος της «Fight Impunity», της οποίας ηγείται ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως εγκέφαλος πίσω από το «Qatargate». Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο κ. Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη ΜΚΟ. Η συμμετοχή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά τη γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κ. Αβραμόπουλος πληρώθηκε 60.000 ευρώ για ένα έτος (5.000 ευρώ μηνιαίως) για να προωθήσει τις θέσεις της ΜΚΟ σε δύο συνέδρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε τότε εσωτερική διαδικασία για να εξακριβώσει αν τηρούσε τους περιορισμούς που είχαν τεθεί στην άδεια, μεταξύ των οποίων και το ότι δεν έπρεπε να επικοινωνεί με το προσωπικό της Επιτροπής για λογαριασμό της ΜΚΟ. Μετά από εσωτερική διαδικασία, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος συμμορφώθηκε πλήρως με τους περιορισμούς.

Η ιταλίδα λογίστρια του Αντόνιο Παντσέρι, Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και περιμένει να δει αν θα αποφασιστεί η έκδοσή της στο Βέλγιο μέχρι το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera», η φοροτεχνικός ήταν μέρος του δικτύου που ξέπλενε τα υψηλά χρηματικά ποσά που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο. Μια από τις εταιρείες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό είναι η Equality Consultancy srl, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με κύριους μετόχους τον αδελφό και τον πατέρα του συντρόφου της Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Πρόκειται για μια εταιρεία με κύριο αντικείμενο, βάσει του καταστατικού της, την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα σε ΜΚΟ, επιχειρήσεις και «συνομιλητές σε τρίτες χώρες». Κατά την ίδια περίοδο φέρεται να δημιουργήθηκε, πάντα από τη φοροτεχνικό Μπελίνι και την οικογένεια Τζιόρτζι, μία ακόμη εταιρεία με παρόμοιους στόχους στην Εσθονία.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι η οικογένεια της Καϊλή, και κυρίως η ίδια, θα πληρώσει για όλα τα… αμαρτήματα, εκτός του προπατορικού…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ