Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή των 27 ευρωπαίων πρέσβεων στην Αλεξανδρούπολη!

Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή των 27 ευρωπαίων πρέσβεων στην Αλεξανδρούπολη!

Του
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΠ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ
Βουλευτή Έβρου Νέας Δημοκρατίας,
Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛΑΣ


Η ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών μάς υποχρεώνει να αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση και ταυτόχρονα να φυλάξουμε τα εξωτερικά σύνορα μας στον Νομό Έβρου!

Η επιτυχημένη απόκρουση της ιδιότυπης πολιορκίας που εξαπέλυσε η Τουρκία έναντι της πατρίδας μας τον Μάρτιο του 2020 στην ελληνοτουρκική μεθόριο ανέδειξε την εθνική και ευρωπαϊκή σημασία που έχει ο Έβρος!

Αποτελεί διαχρονικά πυλώνα του Ελληνισμού, του Χριστιανισμού και της Άμυνας της Χώρας, αλλά και την ασπίδα της Δύσης απέναντι στον αναθεωρητισμό, στον εκβιασμό και στην ανορθόγραφη ανάγνωση του διεθνούς δικαίου !

Αναχαιτίζοντας με κόστος και αγώνες επιθέσεις μισαλλοδοξίας, τυφλού εξτρεμισμού και υβριδικών απειλών, διαφυλάττει τις αρχές της δημοκρατίας και το αξιακό σύστημα των δυτικών κοινωνιών!

Η πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με 27 πρέσβεις χωρών της ΕΕ, άμεσα συνδεδεμένες με την Συνθήκη Σένγκεν, και τη Βρετανία απέστειλε μήνυμα ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης!

Μέσω της ενημερωτικής συνάντησης, υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για αποτελεσματική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία, για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και την αποφασιστικότητά για σταθερότητα και συνεργασία στην περιοχή!

Κατέστη σαφές στους εκπροσώπους των εταίρων μας ότι το έργο της φύλαξης των συνόρων μας από την Ελληνική Αστυνομία προϋποθέτει τη στήριξη όχι μόνο του ελληνικού κράτους, αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και της ίδιας της ΕΕ, με τα κράτη-μέλη αυτής.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο αρμόδιος υπουργός μετέβη με τους 27 πρέσβεις στο αποτρεπτικό εμπόδιο των Φερών, όπου παρουσίασε σε διπλωματικούς εκπροσώπους των ευρωπαϊκών χωρών την τεταμένη κατάσταση που δημιουργεί ο «γείτονας» στα ελληνοτουρκικά σύνορα!

Η Τουρκία επιδεικνύει με θράσος και συστηματικά τον «μεταναστευτικό της στρατό» και ασκεί ψυχολογικές επιχειρήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης!

Τα στοιχεία κατά τη διάρκεια του έτους 2022 ομολογούν ότι αποτράπηκε η παράνομη είσοδος 260.000 οικονομικών μεταναστών, ενώ μέσα στο ίδιο έτος συνελήφθησαν 1.500 διακινητές αυτών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζουν το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ», υλοποιώντας το Ενιαίο Δόγμα Ασφάλειας και Άμυνας, αναβαθμίζοντας τα μέτρα προστασίας των συνόρων της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης!

Σε πρώτη φάση προχωρά στην κατασκευή άλλων 35 χλμ. Αποτρεπτικού Τεχνικού Εμποδίου στον Έβρο, το μήκος του οποίου αυτήν τη στιγμή εκτείνεται σε 37,5 χλμ.!

Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό κατασκευής 100 εκατ. ευρώ και το σύνολό του θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας.

Η σημερινή κυβέρνηση θωρακίζει τον νομό μας, γνωρίζοντας καλά ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξή του αποτελεί το ενιαίο δόγμα ασφάλειας και άμυνας!

Η πρόσφατη επίσκεψη (13 – 14 Ιανουαρίου) του πρωθυπουργού και 13 μελών του Υπουργικού Συμβουλίου αφορούσε το μέλλον της Θράκης, η οποία προικίζεται με 360 έργα, προϋπολογισμού 6,8 δισ. ευρώ!

Η διήμερη αυτή επίσκεψη, η οποία έκλεισε με τα εμβληματικά εγκαίνια του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλεξανδρούπολη, κατέστησε σαφές ότι η Θράκη και ο Έβρος μετεξελίσσονται σε επίκεντρο διπλωματικών, αμυντικών, αναπτυξιακών, επιχειρηματικών και ενεργειακών εξελίξεων, με την σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Συντελείται μια κοσμογονία έργων υποδομής, που θωρακίζουν την περιοχή, δίδοντας ισχυρή ώθηση!

Ο Έβρος, με όχημα την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση και με προίκα το πλούσιο ιστορικό του παρελθόν, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων και αποκτά νέα δυναμική στις μελλοντικές εξελίξεις…

Η μοίρα των Εβριτών επιτέλους αλλάζει… χάρη σε μια κυβέρνηση και στον αρχηγό της, ο οποίος, στις πολλές κρίσεις και με πολλαπλές προκλήσεις, παίρνει γενναίες αποφάσεις, επιμένοντας να εφαρμόσει μόνο αναπτυξιακές πολιτικές, χωρίς καμιά έκπτωση στα εθνικά κεκτημένα!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ