Σήκωσέ το, Στέφανε!

Σήκωσέ το, Στέφανε!

• Έτοιμος για τον πρώτο Grand Slam τίτλο και μαζί το Νο1 του κόσμου ο Τσιτσιπάς στην… ελληνική Μελβούρνη, απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Είναι μια μεγάλη στιγμή για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής (Eurosport 1 μέσω Nova) ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί τον πρώτο Grand Slam τίτλο του στη Μελβούρνη και μαζί το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη φορά στην ήδη επιτυχημένη καριέρα του.

Απέναντί του ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο σέρβος πολυνίκης του αθλήματος και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στα κορτ.
Το έργο του Στέφανου δεν θα είναι φυσικά εύκολο, αλλά η μέχρι τώρα πορεία του στη διοργάνωση σε συνδυασμό με τη… γαλανόλευκη εξέδρα, που για χατίρι του έχει στηθεί στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϊ, μπορούν να κάνουν το θαύμα τους!

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος για την κούπα.

Αν τα καταφέρει ο έλληνας πρωταθλητής, πέραν του βαρύτιμου τροπαίου και της πρωτιάς στον σχετικό πίνακα, θα βάλει στην τσέπη κάτι λιγότερο από 2 εκατ. ευρώ, ενώ αν χάσει θα πάρει 1 εκατ. ευρώ.

Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, που θα απογειώσει τα συνολικά του κέρδη από το άθλημα, τα οποία προσεγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ.

Το λέμε ξανά.

Φαβορί δεν είναι ο Τσιτσιπάς, όπως δεν ήταν και στο Roland Garros το 2021, τότε που προηγήθηκε με 2-0 σετ και ο απίθανος… πορτοφολάς του έκλειψε τη νίκη με 3-2. Ο καιρός όμως έχει περάσει και ο έλληνας τενίστας είναι σαφώς πιο ώριμος να διαχειριστεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά, τα υπόλοιπα στην πράξη. Ιδού η Ρόδος (σ.σ.: η Μελβούρνη ακριβέστερα), ιδού και το πήδημα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ