Ανάλεκτα…

Ανάλεκτα…

[Ανάλεκτα…]

Πολιτευτής Κωστέτσος
Ο Βασίλειος Κωστέτσος ανακοίνω­σε πως θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές, χωρίς ωστόσο ακόμη να αποκαλύψει με ποιο κόμμα θα συστρατευθεί. Στις προηγούμενες εκλογές είχε μιλήσει θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ετοιμάζω να ενταχθώ στην πολιτική», δήλωσε και πρόσθεσε ότι νιώθει «πιο ώριμος από ποτέ για να γίνει αυτό».

Θα πέσει μαχόμενη
Η Ολυμπία Τελιγιορίδου συγκαταλέγεται στους βουλευτές που δύσκολα θα βρουν θέση στην επόμενη Βουλή, μετά την ανακατανομή των εδρών και τη μετατροπή της περιφέρειάς της σε μονοεδρική. Η Καστοριά, που έβγαζε, ως διεδρική, έναν βουλευτή της ΝΔ και έναν του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον θα αναδεικνύει μόνο τον βουλευτή του κόμματος που πρωτεύει στην εν λόγω περιφέρεια. Αν, λοιπόν, συνυπολογιστεί ότι η ΝΔ ξεπέρασε στις τελευταίες εκλογές το 50% και ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε στο 25%, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι είναι κάπως δύσκολο να εκλεγεί βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όμως, παρότι κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να σκέφτεται να μετακομίσει σε άλλη περιφέρεια, η ίδια έσπευσε να τα διαψεύσει κατηγορηματικά, διαβεβαιώνοντας ότι θα πέσει… μαχόμενη στον νομό της.

Και άλλη διένεξη
Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το θέ­μα της ψήφου των αποδήμων στις εθνικές εκλογές και τη θέση που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τις πρώτες συζητήσεις που γίνονται στην Κουμουνδούρου μαθαίνουμε ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης, που είναι και ο υπεύθυνος τομεάρχης Εσωτερικών, δεν δείχνει αρνητικός, όμως, η κ. Τζάκρη, η οποία είναι αναπληρώτρια τομεάρχης, είναι αρνητική.

Κοινή γραμμή
Σχεδόν αυτοκόλλητοι –πολιτικά– έ­χουν γίνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλ­γα Γεροβασίλη και ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις, γύρω από τα ρεστοράν του Ψυχικού.

Η άποψη του δημοσκόπου
Σοβαρός δημοσκόπος έλεγε πρόσφατα ότι η εκλογική μάχη επί της ουσίας θα γίνει για τη μεσαία τάξη, ενώ το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να αλλάξει τους συσχετισμούς και στο πεδίο της νεολαίας. Υπό αυτά τα δεδομένα, στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει η άποψη: Πήγαινε μέχρι τέλος της τετραετίας να καταγράψεις τη μεγαλύτερη θητεία, ως ο απόλυτος θεσμικός. Έλεγε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει, λόγω και της απλής αναλογικής, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, να πάει αμέσως σε νέες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική, με δεδομένη την πρωτιά της ΝΔ, και έχει αυτήν τη δυνατότητα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι με το σημερινό σκηνικό είναι απομονωμένος ακόμα και από το ΜέΡΑ 25. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι θα πορευτεί μόνο του.

Ο ζωγράφος Λιντζέρης
Ο Δημήτρης Λιντζέρης είναι γιατρός, ειδικευμένος στη Μαιευτική Γυναικολογία. Παράλληλα, επί 12 έτη εξελέγη βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. Τώρα έγινε και ζωγράφος και την έκθεσή του θα εγκαινιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πάντα ψάχνονταν στο ΠΑΣΟΚ με τις τέχνες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ