Με τη… βούλα της εφορίας οι λίστες της ΝΔ!

Με τη… βούλα της εφορίας οι λίστες της ΝΔ!

Τον Φεβρουάριο τα ονόματα των υποψηφίων

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου –εκτός απροόπτου– θα δοθούν στη δημοσιότητα οι λίστες με τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές. Η τελική επεξεργασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στον Κυρ. Μητσοτάκη για να δώσει την έγκρισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανανέωση σε ονόματα θα είναι περιορισμένη, της τάξης του 30%, καθώς στις εκλογές του 2019 η ανανέωση έφτασε στο 60% και πάνω, δεδομένου ότι, ως νέος αρχηγός, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε εντάξει στα ψηφοδέλτια της παράταξης πολλά νέα πρόσωπα που προήλθαν από το περίφημο Μητρώο Στελεχών.

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ισχυρή η παρουσία της νέας γενιάς, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει την απήχηση της παράταξης στις ηλικίες 17 – 34 ετών, όπου υστερεί σημαντικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιληφθούν επίσης και πολλές γυναίκες, προκειμένου η παράταξη να απευθυνθεί και στις γυναίκες ψηφοφόρους.

Οι λίστες ήταν σχεδόν έτοιμες από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες των βουλευτών Ανδρ. Πάτση και Θ. Χειμάρα, η διαδικασία ξεκίνησε από το μηδέν.

Με εντολή του πρωθυπουργού άρχισε εξονυχιστικός έλεγχος όλων των υποψηφίων. Περιουσιακή κατάσταση, εισοδήματα, οικονομικές και άλλες δραστηριότητες των ίδιων, αλλά και των συγγενών τους, σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως η εφορία, για την πιστοποίηση διαφόρων στοιχείων, ενώ έγινε τσεκάρισμα στα «πόθεν έσχες».

Σκοπός όλων αυτών των ελέγχων, να μη βρεθεί στο μέλλον η παράταξη αντιμέτωπη με παρόμοια φαινόμενα, όπως στις περιπτώσεις των Πάτση και Χειμάρα. Υποθέσεις που έπληξαν την κυβέρνηση ως προς την ηθική πλευρά και έδωσαν την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκήσουν σκληρή κριτική. Στρέφοντας μάλιστα τα πυρά τους σε βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ