H μυστική τοποθεσία του Παντσέρι και η έρευνα στη Βραζιλία για Καϊλή

H μυστική τοποθεσία του Παντσέρι και η έρευνα στη Βραζιλία για Καϊλή

Η δήλωση του βέλγου δικηγόρου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, είναι απολύτως ενδεικτική: «Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ».

«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», λέει ο Ουτεντάλ και η φαντασία όλων οργιάζει.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ο Παντσέρι θα αρχίσει να καταθέτει σε μυστική τοποθεσία… δίνοντας τους πάντες.Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει στείλει στον Παναμά επιστολή, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχτεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Αν και η απάντηση στην Ελλάδα μάλλον θα καθυστερήσει, το αρμόδιο κλιμάκιο της αντίστοιχης υπηρεσίας του Βελγίου, υπό τις οδηγίες του ανακριτή Κλες, ψάχνει ήδη σε τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Και αυτό διότι, εκτός από τον Παναμά, έχουν ενδείξεις για παραβατικές κινήσεις και στη Βραζιλία.

Από την πλευρά της Ελλάδας, αφορμή για το επείγον έγγραφο του κ. Βουρλιώτη στάθηκε πληροφορία που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα για λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της στην Τράπεζα Bladex of Panama με καταθέσεις 28 εκατ. ευρώ, με το Κατάρ να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων.

Ο κ. Βουρλιώτης έχει ζητήσει από τους ομολόγους του στην Κεντρική Αμερική να του γνωστοποιήσουν εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα της πρώην ευρωβουλευτού ή άλλων μελών της οικογένειάς της, όχι μόνο στη συγκεκριμένη τράπεζα του Παναμά (Bladex of Panama), αλλά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας αυτής.

Στο ίδιο έγγραφο, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει, σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν πράγματι τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα της Εύας Καϊλή ή άλλων μελών της οικογένειάς της, να του αποσταλούν αντίγραφα των κινήσεών τους, αλλά και αν υπάρχουν θυρίδες στις τράπεζες του Παναμά ή αν έχουν γίνει επενδύσεις σε ακίνητα.

Όλα αυτά έχουν γίνει με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία. Τις επόμενες ημέρες, ο Παντσέρι, στη μυστική του τοποθεσία, θα πει ό,τι ξέρει.

Ο εισαγγελέας διερευνά κυρίως την εμπλοκή στο σκάνδαλο προσώπων που έχουν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, όπως η Καϊλή. Μέχρι σήμερα, οι καταθέσεις Παντσέρι είναι αρνητικές για την Καϊλή. Ο νοών νοείτω…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ