Δικαστές εναντίον δικηγόρων!

Δικαστές εναντίον δικηγόρων!

Πόλεμος στα υψίπεδα της Δικαιοσύνης

Τις έντονες αντιδράσεις των δικαστικών της χώρας έχουν προκαλέσει οι απειλές για μηνύσεις που εκτοξεύονται σε βάρος τους από συνηγόρους σε δίκες μείζονος ενδιαφέροντος.

Τα κρούσματα έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, με πρωταγωνιστές προβεβλημένους δικηγόρους, που απειλούν δικαστές και εισαγγελείς είτε επειδή διαφωνούν με τις εισηγήσεις (αποφάσεις) τους είτε επειδή δεν τους… βολεύουν! Κατά βάθος, με το… κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν, επιδιώκουν να οδηγήσουν τη δίκη προς την κατεύθυνση που επιθυμούν και να εξασφαλίσουν μια έκβαση προς το συμφέρον των κατηγορουμένων πελατών τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, ενώ κάνει λόγο για τριτοκοσμικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα λόγω των κενών (ελλείψε­ων) που παρουσιάζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Η Ένωση σημειώνει ότι στόχος των συνηγόρων που απειλούν με μηνύσεις δικαστικούς λειτουργούς είναι αφενός να δημιουργήσουν συνθήκες εκτροχιασμού από την εύρεση της ουσιαστικής αλήθειας και αφετέρου να θέσουν εκτός άσκησης των καθηκόντων τους μη αρεστούς λειτουργούς της Δικαιοσύνης που επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Υπογραμμίζει επίσης ότι στο εξής δεν πρόκειται να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Τονίζει πως θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση των παθογενειών που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα απευθυνθεί στην ηγεσία του υ­πουργείου Δικαιοσύνης, αν χρειαστεί και στο Μέγαρο Μαξίμου. Με αίτημα να προωθηθούν συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που να βάζουν φρένο στην πρακτική αυτή των συνηγόρων. Πρόθεσή τους είναι, προς αυτήν την κατεύθυνση, να ασκήσουν έντονες πιέσεις ούτως ώστε η υπόθεση να μην εμπλακεί στη γραφειοκρατία του κράτους και να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ