Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

♣  Το 2023 θα είναι μια λιγότερο συγκλονιστική χρονιά. Η οικονομία και οι αγορές θα επανέλθουν φέτος σε εποχές λιγότερο συνταρακτικές.

♣  Με ένα «κλικ» μπορεί να γίνει η έναρξη ατομικής επιχείρησης από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι η ατομική επιχείρηση είναι η συχνότερη νομική μορφή επιχείρησης στην Ελλάδα.

♣  Το 2021 οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγαν 20% λιγότερο απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ.

♣  Το 4,68% της Mytilineos κατέχει πλέον η Fairfax, στην οποία πέρασε μέσω του Χρηματιστηρίου «πακέτο» 2.702.703 μετοχών της Mytilineos, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας των δύο πλευρών. Η μεταβίβαση έγινε στα 18,5 ευρώ ανά μετοχή, με το ύψος της συναλλαγής να ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.

♣  Τα κινητά τηλέφωνα θα «πιάνουν» πλέον και μέσα στους συρμούς του μετρό!

♣  Μέσα σε δύο εβδομάδες καλύφθηκαν οι πρώτες 53.000 από τις συνολικά 150.000 θέσεις κατάρτισης εργαζομένων. Πρόκειται για το πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων «Πάω Μπροστά» που προωθεί η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), το οποίο αποφέρει πιστοποίηση και επιδότηση μέχρι 400 ευρώ.

♣  Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων στους τεχνολογικούς κολοσσούς. Οι περικοπές θέσεων εργασίας στον κλάδο ξεπέρασαν τις 52.000 τον Νοέμβριο.

♣  Μέσα στο 2023 αναμένεται ρεκόρ μεταπώλησης ειδών πολυτελείας, με τις περισσότερες μάρκες να κάνουν οι ίδιες μεταπωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων τους. Την ίδια ώρα, πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις «έξυπνων» οικιακών συσκευών το 2022.

♣  Στα επίπεδα του 2,7% – 3% από 2% σήμερα βλέπουν οι αναλυτές να διαμορφώνεται το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ φέτος.

♣  Η Ελλάδα πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές από το 2020 έως το 2022 στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους στην ΕΕ κατά 35 μονάδες!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ