Μάκης Κουρής: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, τουλάχιστον τον βελγικόν!

Μάκης Κουρής: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, τουλάχιστον τον βελγικόν!

Είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ

–Η παρεούλα Καϊλή – Παντσέρι, το βρώμικο παιχνίδι του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και ο βέλγος ευρωβουλευτής

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Φως έχει αρχίσει να πέφτει στο περιβόητο «Qatargate». Δυστυχώς, για άλλη μια φορά «κάποιοι» Έλληνες, που λειτούργησαν ως εργαλείο του Κατάρ, άρπαξαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ! Χρησιμοποιώντας ως «σκέπασμα» την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, «κάποιοι» έβαλαν στην τσέπη λεφτά με το τσουβάλι! Είχαν στήσει από καιρό το κόλπο…

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η τότε ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή, που σήμερα… παραθερίζει στις φυλακές των Βρυξελλών. Ο Αντόνιο Παντσέρι και το δεξί του χέρι Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφος της Καϊλή, έστησαν το περιβόητο «Qatargate». «Μεροκάματο» –και μάλιστα πλούσιο, από 120.000 έως 140.000 ευρώ– έβγαλε σε δόσεις (προφανώς, δεν του είχαν εμπιστοσύνη) ο βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στον… βωμό «των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ».

Η παραδοχή αυτή έγινε από τον Παντσέρι σε ανάκριση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου και αποτελεί προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια…

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, μάλιστα, υπέγραψε μνημόνιο με τις βελγικές αρχές, για το οποίο η επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας τονίζει τα εξής:

«Σε υπόθεση που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη απάτη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανατέθηκε σε ανακριτή των Βρυξελλών, υπήρξε σήμερα σημαντική εξέλιξη. Ένα από τα σημαντικά, βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Πιερ Παντσέρι, επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε μνημόνιο με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση. Αυτό αναφέρεται σε μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του / της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Με το μνημόνιο που υπέγραψε ο Παντσέρι αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη για τις εξής παραμέτρους του «Qatargate»:
• τον τρόπο λειτουργίας,
• τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,
• τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,
• τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
• τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ