Αντώνης Καρπετόπουλος: Ο Μαραντόνα έκανε τους πλούσιους να κλαίνε…

Αντώνης Καρπετόπουλος: Ο Μαραντόνα έκανε τους πλούσιους να κλαίνε…

[Εξομολογήσεις…]

«Η μόνιμη αμφισβήτηση των Μαραντονολάγνων. Ο Ντιέγκο τους είναι ασύλληπτος από το Μέσι στην ιστορική κούρσα γιατί υπήρξε μεγαλύτερη προσωπικότητα, λένε. Ως απόδειξη προσωπικότητας χρησιμοποιούν τα πάντα: ακόμα και το γκολ με το χέρι ή την κοκαΐνη.

Η κριτική που έκαναν κάποτε οι Μαραντονολάγνοι σε όσους πίστευαν ότι ο Πελέ ήταν καλύτερος, δεν χρησιμοποιείται πια γιατί δεν βολεύει: τα Τσάμπιονς λιγκ του Μέσι, που ο Μαραντόνα ποτέ δεν διεκδίκησε, θεωρού­νται ξαφνικά τίτλοι ασήμαντοι – μετράνε μόνο δυο πρωταθλήματα της Νάπολι, λες κι ο Ντιέγκο δεν έπαιξε ποτέ στη Μπαρτσελόνα π.χ. Το πράγμα έχει πλάκα, αλλά δείχνει απλά πόσο κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να μεγαλώσουν: τους τελικούς που έπαιξε ο Μαραντόνα π.χ. τους έχουν σβήσει από τη μνήμη τους, καθώς σε αυτούς η μόνη προσφορά του είναι μια μεγάλη ασίστ και τίποτα άλλο.

Όσο για το γεγονός ότι ο Μαραντόνα έκανε τους πλούσιους να κλαίνε, νομίζω την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο προπονητής της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν. ‘‘Κλάψαμε’’ είπε μετά το τέλος του τελικού ‘‘αλλά για λίγο’’. ‘‘Μετά καταλάβαμε ότι το να παίζεις σε ένα τέτοιο ματς είναι λόγος υπερηφάνειας’’. Ο Μέσι ίσως δεν κάνει τον κόσμο να κλαίει. Σε κάνει, όμως, χαρούμενο γιατί αγαπάς το ποδόσφαιρο. Από τα κλάματα το προτιμώ».

Υπογραφή: Αντώνης Καρπετόπουλος, Αθλητικογράφος


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ