Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Λαμία και ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Λαμία και ΠΑΟΚ

– Και τώρα Ολυμπιακος – ΑΕΚ στα ημιτελικά

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, στο πρώτο από τα τρία ματς που θα δώσουν οι δύο ομάδες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πλέον έχει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπράντον Τόμας (52’) και Τάισον (72’) τα γκολ της ομάδας του ΠΑΟΚ.


Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” απέναντι σε έναν αξιόμαχο Άρη και έβαλες γερές βάσεις για την παρουσία του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 30′ οι “ερυθρόλευκοι” πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 επί του Άρη για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και πήραν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο “Κλ. Βικελίδης“. Οι Θεσσαλονικείς, πάλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και έτσι θα κυνηγήσουν την πρόκριση στον επαναληπτικό αγώνα.


Η “Ένωση” ανέβασε στροφές στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και τελικά κατάφερε να λυγίσει τον μαχητικό Πανσερραϊκό (3-0) και έκανε το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Πανσερραϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο στην “OPAP Arena”, η ΑΕΚ όμως πάτησε… γκάζι στο δεύτερο μέρος και χάρη στα τέρματα των Μάνταλου, Λιβάι Γκαρσία και Πινέδα, επικράτησε με 3-0 του συνόλου του Παύλου Δερμιτζάκη, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αλμέιδα: Έμεινα ικανοποιημένος από τη νοοτροπία, συνεχίζουμε με ταπεινότητα

Για το σκορ πρόκρισης: «Θεωρώ ότι μένει ακόμα ένα παιχνίδι κι αν λέμε πάντα ότι πρέπει να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αυτός ο αντίπαλος πρέπει να έχει απεριόριστο σεβασμό. Με ένα καλό σύστημα παιχνιδιού, παίρνοντας ρίσκα, έδωσα συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε».

Για τη νοοτροπία της ομάδας του και αν τον ικανοποίησε: «Ναι, έμεινα ικανοποιημένος, αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε και να κάνουμε παραπάνω πράγματα για να νικάμε. Στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 εναντίον 11. Πρέπει να έχουμε ταπεινότητα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο».


Η Λαμία επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες και έβαλαν γερές βάσεις για την παρουσία τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Λαμία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους ισοφαρίστηκε. Το εύστοχο πέναλτι του Τσιλούλη στο 78ο λεπτό, έδωσε τη νίκη και παράλληλα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου να πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ καθ’ όλη τη διάρκεια.


Σχολιάστε εδώ