Μικρά οικονομικά: Το 2025 το γεωτρύπανο για φυσικό αέριο στην Κρήτη

Μικρά οικονομικά: Το 2025 το γεωτρύπανο για φυσικό αέριο στην Κρήτη

♣ Στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση από τις τράπεζες των ευάλωτων νοικοκυριών, με την οποία θα καλυφθεί το μισό της επιβάρυνσης που έχει προκύψει από την αύξηση των επιτοκίων. Η πλατφόρμα θα «πατήσει» στο πρόγραμμα «Γέφυρα Ι», που αφορούσε την επιδότηση από το κράτος της πρώτης κατοικίας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

♣ Στην ΕΕ κυριαρχεί ανησυχία για τη δημιουργία ενός κύματος φυγής ευρωπαϊκών βιομηχανιών προς τις ΗΠΑ, όπου εκτός από τις επιδοτήσεις θα βρουν και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.

♣ Το 2025 αναμένεται γεωτρύπανο για φυσικό αέριο στην Κρήτη, καθώς ολοκληρώνεται νωρίτερα η πρώτη φάση ερευνών της ExxonMobil. Στελέχη της αμερικανικής εταιρείας διαβεβαίωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν τους προκαλεί καμία ανησυχία η στάση της Τουρκίας.

♣ Στη μέγγενη των επιτοκίων και της ακρίβειας βρίσκεται η κτηματαγορά! Το κόστος κατασκευής έχει ήδη αυξηθεί πάνω από 20%, με το ράλι των ανατιμήσεων να μην έχει σταματήσει!

♣ Οι 100 μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, βάσει εσόδων, αποκόμισαν 77,1 δισ. δολάρια από συγχωνεύσεις και εξαγορές και από την έκδοση μετοχών και ομολόγων του 2022, ποσό μειωμένο κατά 38% από το προηγούμενο έτος.

♣ Ανησυχούν οι Ελβετοί για τα οικονομικά τους. Το 27,5% θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί μέσα στο 2023.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ