Ταϊλάνδη: Δεν συγχωρούνται τα ατοπήματα­­

Ταϊλάνδη: Δεν συγχωρούνται τα ατοπήματα­­

«Ένας μικρός βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη έμεινε χωρίς μοναχούς, αφού όλοι τους απομακρύνθηκαν επειδή βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι», αναφέρει το BBC.

Τέσσερις μοναχοί, συμπεριλαμβανομένου του ηγουμένου, βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για μεθαμφεταμίνη στη βόρεια επαρχία Phetchabun, δήλωσε ο Boonlert Thintapthai στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο οποίος τόνισε ότι οι μοναχοί μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε κλινική για να υποβληθούν σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

O έλεγχος έγινε εν μέσω εθνικής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι μοναχοί φέρονται να απομακρύνθηκαν από τον ναό αφού η αστυνομία έκανε τεστ ούρων τη Δευτέρα, στο οποίο βγήκαν θετικοί και οι τέσσερις άνδρες.

Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν τι ήταν αυτό που είχε προκαλέσει τις υποψίες της αστυνομίας για τους μοναχούς του συγκεκριμένου ναού.

Ο κ. Thintapthai δήλωσε ότι οι περιφερειακοί αξιωματούχοι ζήτησαν τη βοήθεια του τοπικού επικεφαλής των μοναχών, ο οποίος υποσχέθηκε να διορίσει μερικούς νέους μοναχούς στον ναό στην περιοχή Bung Sam Phan, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι ανησυχίες των πιστών.

Τα τελευταία χρόνια, η μεθαμφεταμίνη έχει καταστεί μείζον ζήτημα στην Ταϊλάνδη, με τις κατασχέσεις του ναρκωτικού να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Η χώρα αποτελεί σημαντικό σημείο διαμετακόμισης της μεθαμφεταμίνης.

Τα ναρκωτικά εισέρχονται στη χώρα από τη Μιανμάρ, τον μεγαλύτερο παραγωγό μεθαμφεταμίνης στον κόσμο, μέσω του Λάος, αναφέρει το BBC.

Τα χάπια στη συνέχεια πωλούνται στους δρόμους με αξία περίπου 50 μπατ (0,47 λίρες).


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτό: pixabay.com

Σχολιάστε εδώ