Αθλητικές ειδήσεις

Αθλητικές ειδήσεις

♣ Μετά τη σπουδαία νίκη της στην Προύσα επί της Τόφας, η ΑΕΚ προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Basketball Champions League. Εκεί θα ξαναμπεί σε όμιλο, με την τουρκική Γαλατασαράι του Ανδρέα Πιστιόλη, την ισπανική Μάλαγα και μία εκ των Λούντβινγκσμπουργκ – Λιμόζ. Το συγκεκριμένο ζευγάρι βρίσκεται στο 1-0 για τη γερμανική ομάδα, χάρη στο 85-81 του πρώτου αγώνα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα, οι «κιτρινόμαυροι» θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους εκτός έδρας με αντίπαλο τη Μάλαγα (25/1) και θα συνεχίσουν επίσης μακριά από το σπίτι τους, με τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη (31/1). Ο πρώτος γύρος θα κλείσει στα Άνω Λιόσια (7/2, κεκλεισμένων) απέναντι σε μία εκ των Λούντβινγκσμπουργκ – Λιμόζ, στις 7/3 θα παίξουν στην έδρα μίας εκ των δύο, ενώ στις 15/3 θα υποδεχθούν τη Γαλατασαράι και στις 21/3 τη Μάλαγα.

♣ Δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Australian Open (16-29/1) ο φιναλίστ του 2018 Μάριν Τσίλιτς. Το νέο ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω των social media, τονίζοντας ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Ο 34χρονος Κροάτης, άλλοτε Νο3 στον κόσμο, θα ήταν στο Νο17 του τα­μπλό στο αυστραλιανό major, ενώ από την απόσυρσή του ευνοείται ο Ολλανδός Μπότικ Βαν ντε Ζάντσχουλπ, που ανεβαίνει στο Νο32.

♣ Με τις 20 νίκες που έχει πετύχει σε 27 παιχνίδια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε τις νίκες της περσινής περιόδου. Μόνη διαφορά είναι ότι πέρυσι έδωσε 49 παιχνίδια και είχε ποσοστό νικών λίγο πάνω από το 40%, ενώ φέτος το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 74%. Την ίδια στιγμή, ο Έρικ Τεν Χαγκ έκανε ρεκόρ συλλόγου, καθώς με τον παραπάνω αριθμό νικών έγινε ο προπονητής που το κατόρθωσε γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο στους «Κόκκινους Διαβόλους».

♣ Εξασφαλισμένη θέση και στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν θα έχει η Μονακό, όπως αναφέρει η έ­γκυρη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe». Η ομάδα του Πριγκιπάτου, θεωρητικά, θα εξασφάλιζε την παρουσία της στη διοργάνωση της περιόδου 2023 – 2024 μόνο αν ήταν παρούσα στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά πλέον θα παίξει α­κόμη και αν δεν είναι στην πρώτη οκτάδα.

♣ Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε και επισήμως την παραχώρηση του Φιορίν Ντουρμισάι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας έως το τέλος της σεζόν. Ο 26χρονος επιθετικός φέτος είχε 1 γκολ σε 13 εμφανίσεις με τους Κρητικούς, ενώ από το καλοκαίρι του 2021, όταν μετακινήθηκε στον ΟΦΗ ως ελεύθερος από τον Ολυ­μπιακό, πέτυχε 4 τέρματα και μοίρασε 2 ασίστ σε 34 συμμετοχές.

♣ Την απαλλαγή του Ρούμπεν Σεμέδο για την υπόθεση βιασμού τον Αύγουστο του 2021 αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμα που εξέδωσε για τον πορτογάλο ποδοσφαιριστή της Αλ Ντουχαΐλ και παλαιότερα του Ολυμπιακού.

♣ Παρελθόν από τη Λαμία αποτελεί ο Ρίτσμοντ Μποάκι. Μετά την επισημοποίηση της απόκτησης του γιου του Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννη, η ομάδα της Φθιώτιδας ανακοίνωσε πως το συμβόλαιο του γκανέζου επιθετικού λύθηκε κοινή συναινέσει. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε η παραχώρηση του Θανάση Μαργαρίτη στον Ολυμπιακό Βόλου, με τη μορφή δανεισμού.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ