Ανάλεκτα: Διαφωνία «Ομπρέλας» για τα εθνικά

Ανάλεκτα: Διαφωνία «Ομπρέλας» για τα εθνικά

[Ανάλεκτα]

Με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης διαφωνεί σχεδόν όλη η «Ομπρέλα». Το θεωρούν εθνικό μαξιμαλισμό και αχρείαστη πυροδότηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις οποίες πιστεύουν ότι πρέπει να κυριαρχήσει πνεύμα συνεννόησης, ακόμα κι αν η Άγκυρα εμφανίζεται προκλητική.

Προσθέτουν μάλιστα ότι η ατζέντα της έντασης βολεύει τη ΝΔ και γι’ αυτόν τον λόγο συντηρείται από την κυβέρνηση. Κάποιοι, μάλιστα, μαζεύτηκαν και τα συζήτησαν. Κατέληξαν, όμως, στο συμπέρασμα ότι για την ώρα δεν τους παίρνει να κάνουν θόρυβο, γιατί θα θεωρηθούν υπονομευτές του Τσίπρα. Και έπεσε σιωπητήριο, μέχρι νεωτέρας, ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο ο προβληματισμός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλος.


Το ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα

Στο ΠΑΣΟΚ έγινε μια επιλογή με υψηλό συμβολισμό. Αυτή δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση του συνταγματολόγου και διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παναγιώτη Δουδωνή στη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Με τον τρόπο αυτόν απαντούν στην επιλογή Τζουμάκα από τον Αλέξη Τσίπρα για το πώς βλέπουν εκείνοι την ανανέωση, όπως σχολιάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Τα εύσημα σημαντικών ανθρώπων της επιστημονικής κοινότητας για την επιλογή Δουδωνή ήρθαν ως επιβεβαίωση.


Η παρουσία Κρανίδη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΟΜΙΔΑ Μάνος Κρανίδης είναι άνθρωπος της δημοτικής αντιπολίτευσης στο Χαλάνδρι και γνωστός πολιτικός μηχανικός στην πόλη του Χαλανδρίου. Σε δημοσκόπηση που έγινε εμφανίζεται κοντράρει στα ίσια τον νυν δήμαρχο Σ. Ρούσσο. Έκπληξη είναι η μη αποδοχή –από τους κατοίκους– ηθοποιών που εσχάτως θέλουν να γίνουν… δήμαρχοι.


Δυσώδης υπόθεση

Έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση του κυκλώματος προστασίας, το οποίο αποτελείτο από ανθρώπους της νύχτας, δικηγόρους και αστυνομικούς και είχε έσοδα ένα εκατ. ευρώ μηνιαίως και ήρθε στο φως έπειτα από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ πριν από πέντε περίπου χρόνια. Πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση με σαφή εσωτερική διάρθρωση και οργάνωση και ιεραρχική δομή, στην κορυφή της οποίας ευρίσκοντο κυρίως εν ενεργεία καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρεται στη δικογραφία.


Οι ποδοσφαιριστές

Φεύγει ο Χαριστέας και έρχεται ο Ζαγοράκης στη λίστα της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη. Με το που έγινε γνωστό ότι ο Χαριστέας (πρώην παίκτης του Άρη) θα είναι υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα και όχι με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης άρχισαν οι υπολογισμοί και τα σενάρια. Ανοίγει ο δρόμος μάλλον για τον Ζαγοράκη αλλά και για έναν ακόμα παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ηρακλή.


Όλο και πιο άκρα

Πολυμελής ομάδα μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εξαιρετική ιδέα να προταθεί ως υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος ο διασώστης προσφύγων Ιάσων Αποστολόπουλος, ο οποίος έχει κατηγορήσει τις Ελληνικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία στο Αιγαίο.


Σχολιάστε εδώ