«Κόκκινο» από το ΚΚΕ στις συνεργασίες

«Κόκκινο» από το ΚΚΕ στις συνεργασίες

–Σκληρή κριτική σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ κλείνει (με θόρυβο…) την πόρτα στο ενδεχόμενο μιας προοδευτικής κυβέρνησης και αποσαφηνίζει ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. «Μούφα» και «καρικατούρα» είχε χαρακτηρίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Δ. Κουτσούμπας το αφήγημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι ακόμη πιο κατηγορηματική ως προς τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα τους επόμενους μήνες.

Χαρακτηρίζει ψεύτικα τα διλήμματα που τίθενται από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και σημειώνει ότι «αυτοί που διαχρονικά καλλιεργούν τέτοιους εκβιασμούς είναι οι ίδιοι που –όταν το σύστημα χρειάστηκε– ξεπέρασαν τις όποιες διαφορές τους για να στηρίξουν από κοινού την αντιλαϊκή αστική σταθερότητα».

Αναφέρεται συγκεκριμένα στη συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, μετά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ. «Το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα, από τη στιγμή που το κοινό πρόγραμμα όλων είναι οι δεσμεύσεις της ΕΕ, το νέο Υπερμνημόνιο που ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης, οι δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ κ.ά.», τονίζεται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ειδικότερα για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «οι προεκλογικές διαφωνίες τους δεν αφορούν τα βασικά, τα στρατηγικά ζητήματα, αλλά επιμέρους πλευρές που δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα»!

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το ΚΚΕ και για τα άλλα κόμματα. Για το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι πίσω από το σύνθημα της αυτονομίας «κρύβει τον ρόλο του μπαλαντέρ που επιδιώκει, τόσο σε μια κυβέρνηση με τη ΝΔ όσο και σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τις εξελίξεις». Για το ΜέΡΑ25 και την Ελληνική Λύση σημειώνει ότι οι προτάσεις τους υπηρετούν την ίδια πολιτική με αυτήν της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και πως «γι’ αυτό δεν απορρίπτουν τελεσίδικα τη συμμετοχή τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε συστράτευση και δράση με στόχο την ισχυροποίηση του κόμματος, η οποία –όπως τονίζει– «αποτελεί την καλύτερη απάντηση απέναντι στα ψευτοδιλήμματα και στους εκβιασμούς, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και μπροστά στην εκλογική μάχη».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ