Κηδεία τέως βασιλιά: Στη Μητρόπολη η σορός του – H εξόδιος ακολουθία

Κηδεία τέως βασιλιά: Στη Μητρόπολη η σορός του – H εξόδιος ακολουθία

Στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11:00 η σορός του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, προκειμένου να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Τη σορό συνόδευσαν από το παρεκκλήσι οι τρεις γιοι του Παύλος, Φίλιππος και Νικόλαος, ενώ ο κόσμος που δεν κατάφερε να προσκυνήσει, παραμένει έξω από τη Μητρόπολη. Μπροστά από το φέρετρο είναι τοποθετημένα τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλλιο του εκλιπόντος, ενώ οι γιοι του τοποθέτησαν πάνω στο φέρετρο στεφάνια.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται ήδη και οι επίσμοι καλεσμένοι, όπως η εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, πριγκίπισσα Άννα, η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, η πριγκίπισσα της Δανίας Βενεδίκτη, ο διάδοχος του Νορβηγικού θρόνου Χαακόν, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με τον σύζυγό της Αλέξανδρο, η Δούκισσα της Ρωσίας Μαρία Βλαδιμήροβνα.

Στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 60 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Σχολιάστε εδώ