Σήμερα η επίσημη προβολή για το “Βραχιόλι της φωτιάς” – Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Σήμερα η επίσημη προβολή για το “Βραχιόλι της φωτιάς” – Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Σήμερα, Δευτέρα, στις 7:00 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Αιμίλιος Ριάδης” στη XELEXPO θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της νέας σειράς της ΕΡΤ, “Το βραχιόλι της φωτιάς”. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόδρεος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας, Ελλάδας- Ισραήλ Γιάννα Γ. Παναγοπούλου και ο Δαυίδ Σαλτιέλ Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας.

This slideshow requires JavaScript.

Όσα θέλετε να μάθετε για «Το βραχιόλι της φωτιάς»

  • Πρόκειται για μια σειρά με ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθώς τα οχτώ επεισόδια, μέσα από τα οποία εξελίσσεται η υπόθεση, διατρέχουν τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες (1917-1962).
  • Τα γυρίσματα διήρκεσαν 53 ημέρες και περιλάμβαναν πολλές μετακινήσεις.
  • Προηγήθηκε ρεπεράζ σε περισσότερους από 300 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε διάφορες περιοχές, καθώς έπρεπε να επιλεγούν σπίτια διαφορετικών εποχών και κατηγοριών (από αγροτόσπιτα έως νεοκλασικά και αρχοντικά, εκκλησίες, καταστήματα, σιδηροδρομικοί σταθμοί, ξενοδοχεία, στρατόπεδα, εργοστάσια κ.ά.), καθώς επίσης πολλοί και διαφορετικοί εξωτερικοί χώροι.
  • Μεγάλες παρεμβάσεις έγιναν και στη βασική οικία της σειράς (535 τ.μ.,) την οποία η παραγωγή ανακατασκεύασε εσωτερικά με σκηνογραφικές παρεμβάσεις και επίπλωσε εξ ολοκλήρου με έπιπλα εποχής.
  • Για τις ανάγκες της σειράς χρειάστηκαν πολλά και διαφορετικά μέσα μεταφοράς. Από χειράμαξες, σούστες και κάρα έως και οχήματα της δεκαετίας του ’30, του ’60 αλλά και φορτηγό του ’40, όπως και αυθεντική μοτοσικλέτα της γερμανικής κατοχής.
  • Σε ό,τι αφορά τα κουστούμια: Ξεπέρασαν τα 1.400 ενδύματα. Για τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν ρόλους Γερμανών στρατιωτών χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές γερμανικές στολές, ενώ για τις σκηνές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ράφτηκαν 60 στολές, στις οποίες έγινε ειδική πατίνα παλαίωσης.
  • Εκτός από τους βασικούς πρωταγωνιστές, συμμετείχαν περισσότεροι από 400 βοηθητικοί ηθοποιοί.

Σχολιάστε εδώ