Φεστιβάλ μπάλας από την ΑΕΚ του Αλμέιδα – Νίκησε 4-1 τον Παναιτωλικό

Φεστιβάλ μπάλας από την ΑΕΚ του Αλμέιδα – Νίκησε 4-1 τον Παναιτωλικό

Φεστιβάλ μπάλας από την ΑΕΚ του Αλμέιδα, με τέσσερις γκολάρες (Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα και Άμραμπατ) και αμέτρητες ευκαιρίες, διέλυσε και τον Παναιτωλικό (4-1) – Πάρτι και στην εξέδρα από 30.000 Ενωσίτες, που αποθέωσαν τον Ματίας και την ομάδαρα του!

ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Με… διαστημικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚάρα του Αλμέιδα, ισοπέδωσε τον Παναιτωλικό που βίωσε κι αυτός την κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας και έφτασε σε άνετη νίκη με σκορ 4-1, που μοιάζει φτωχό μπροστά την παραγωγή φάσεων και την εικόνα κυριαρχίας που έβγαλαν οι κιτρινόμαυροι σε όλο το ματς. Η Ένωση, άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Αραούχο που… ξέσπασε και πανηγύρισε έξαλλα, ενώ το πάρτι συνεχίστηκε με άλλα τρία τέρματα από τους Γκαρσία, ο οποίος πήδηξε στο θεό και με το κεφάλι πέτυχε το 10ο του γκολ όντας πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, Πινέδα όπου και εκείνος σκόραρε με καταπληκτική κεφαλιά και Άμραμπατ ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με κεραυνό. Το ματς ήταν στο σύνολο του ένα… φεστιβάλ ποδοσφαίρου από την ΑΕΚ η οποία δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο, την ώρα που 30.000 Ενωσίτες έστησαν το δικό τους πάρτι στις εξέδρες αποθεώνοντας τον Ματίας και την ομάδαρα του!

Ένα γεμάτο πρώτο μέρος, με μπαράζ ευκαιριών για την ΑΕΚ, γκολ και έναν Παναιτωλικό να βρίσκει μείωση του σκορ από το πουθενά, την ώρα που ο διαιτητής Βεργέτης μπόρεσε σε ένα ήσυχο ματς, με τα σφυρίγματα του να εκνευρίσει τους πάντες. Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη στα δοκάρια, τους Βίντα-Μουκουντί στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα, τον Άμραμπατ δεξιά, τον Πινέδα αριστερά και τους Αραούχο-Γκαρσία στη γραμμή κρούσης.

Ήταν ένα πρώτο 45λεπτο όπου η Ένωση κυριάρχησε με ένταση, πίεση και γρήγορο ποδόσφαιρο και το 2-1 της ανάπαυλας, είναι μαγική εικόνα. Η ΑΕΚ απείλησε στο 10’ με την κεφαλιά του Πινέδα όπου ο Ανέστης απομάκρυνε σε κόρνερ και η υπεροχή της απέφερε καρπούς τρία λεπτά μετά, όταν από απομάκρυνση των αντιπάλων, ο Αραούχο έπιασε ένα τρομερό αριστερό σουτ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αυτή η εξέλιξη έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ορμή στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά, σφυροκόπησαν θα λέγαμε τον Παναιτωλικό και έψαξαν και το δεύτερο γκολ. Το άγγιξαν σε δύο περιπτώσεις, στο 22’ με το πλασέ του Αραούχο και στο 31’ με την προσπάθεια του Σιμάνσκι και τελικά το πέτυχαν στο 35’. Όταν ο Χατζισαφί έκανε σέντρα-ξυραφιά από αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε στο θεό και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς με την Αγιά Σοφιά να παίρνει φωτιά!

Ο Παναιτωλικός που ήταν πάντα στο δικό του μισό ακόμα και μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, κατάφερε σε μια από τις λίγες… κατεβασιές του στα καρέ του Αθανασιάδη, στο 38’ να κερδίσει πέναλτι για χέρι του Ρότα, με τον Βεργέτη σωστά να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά αυτή μάλλον ήταν και η μόνη σωστή απόφαση του διαιτητή που κατά τ’ άλλα υπέπεσε σε πολλά λάθη με αποκορύφωμα ένα πεντακάθαρο φάουλ που δεν έδωσε στην ΑΕΚ λίγο έξω από τα αντίπαλα καρέ. Ο Παναιτωλικός μπόρεσε λοιπόν με το εύστοχο πέναλτι του Πέδρο να μειώσει πηγαίνοντας με το 2-1 στα αποδυτήρια που προφανώς δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα, με μια ΑΕΚ που και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους είχε άλλες δύο σημαντικές στιγμές για να βρει και τρίτο και τέταρτο τέρμα, μια με το διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ στο 41’ κι άλλη μια με το σουτ του Πινέδα από κοντά που πήγε πάνω στον Ανέστη.

Χωρίς αλλαγές αλλά με την ίδια διάθεση και… ορμή μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ που ήταν εμφανές, που ήθελε να αποκαταστήσει την τάξη και να βρει ένα τρίτο τέρμα άμεσα. Και το βρήκε! Ήταν το 50ο λεπτό, όταν ο Άμραμπατ έκανε υπέροχη κίνηση και σέντρα από τα δεξιά και ο Πινέδα πιο ψηλά απ’ όλους έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Το πάρτι ωστόσο μόλις είχε αρχίσει για την ΑΕΚ, η οποία με ασφυκτική πίεση και εντός αγωνιστικού χώρου και την εξέδρα να παίρνει φωτιά ζητώντας κι άλλο γκολ και πρωτάθλημα, έφτασε άμεσα και σε τέταρτο γκολ. Ο Λιβάι έξω απο την περιοχή έδωσε δεξιά στον Άμραμπατ, αυτός έπιασε ένα φανταστικό σουτ χαμηλό, έξω απο την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Ανέστη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει επιθέσεις κατά κύματα, απειλώντας σχεδόν σε κάθε φάση, που είχε τη μπάλα στα πόδια της, παίζοντας ένα εξωπραγματικό ποδόσφαιρο, το οποίο ο Παναιτωλικός αδυνατούσε να ακολουθήσει. Ο Αλμέιδα προχώρησε στις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο στο 72’ και μάλιστα έκανε τετραπλή αλλαγή, βγάζοντας όλη την επιθετική του τετράδα που σκόραρε (Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα, Άμραμπατ), φέρνοντας στο ματς Φερνάντες δεξιά, Τσούμπερ αριστερά, Φαν Βέερτ στην κορυφή και τον Μάνταλο από πίσω του. Στο 76’ η ΑΕΚ άγγιξε και το πέμπτο γκολ με μια εντυπωσιακή ενέργεια του Ρότα από δεξιά όπου τον σταμάτησε ο Ανέστης, ενώ στο 85’ ήρθε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία με γύρισμα του Χατζισαφί και άστοχο πλασέ του Τσούμπερ από πλεονεκτική θέση.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, η Ένωση με πρωταγωνιστή τον Φερνάντες που ξεσήκωσε την εξέδρα με τις ενέργειες του, έφτασε κοντά και σε ένα πέμπτο γκολ ιδίως με τον Τσούμπερ , τον Γιόνσον και τον Φαν Βέερτ, με το 4-1 εν τέλει να μένει μέχρι το φινάλε, την ώρα που στην εξέδρα οι Ενωσίτες είχαν στήσει το δικό τους πάρτι…

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (72’ Φερνάντες), Πινέδα (72’ Τσούμπερ), Γκαρσία (72’ Φαν Βέερτ), Αραούχο (72’ Μάνταλος).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης (19’ λ.τρ. Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (74’ Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίαζ (74’ Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64’ Σενγέλια), Κολοβός (64’ Μαλής), Πέδρο

Πηγή: aek365.gr

Σχολιάστε εδώ