Μίμης Δομάζος: Ένας παίκτης με ταλέντο ξέρει τι πρέπει να κάνει…

Μίμης Δομάζος: Ένας παίκτης με ταλέντο ξέρει τι πρέπει να κάνει…

[Εξομολογήσεις…]

– Τα πόδια μου δεν κουράζονταν

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν μεγάλοι παίκτες σήμερα όπως εκείνη την εποχή. Τότε υπήρχαν ποδοσφαιριστές που μπορούσαν σε κάθε φάση να κάνουν και κάτι που δεν το περιμένεις. Σήμερα βλέπεις το ίδιο πράγμα συνέχεια απ’ όλες τις ομάδες. Υπήρξαν δύο παίκτες μονάχα αυτά τα χρόνια που μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο. Ο Εμπαπέ τώρα αρχίζει, είναι νέος σε ηλικία, χρειάζεται διάρκεια. Έτσι γίνεται κάποιος μεγάλος παίκτης. Θα δούμε στην πορεία τον Γάλλο αν θα μπορέσει να τους φτάσει.

Κατά τ’ άλλα βλέπεις το ίδιο πράγμα συνέχεια σε όλες τις ομάδες. Το ίδιο στυλ, με πολλές πάσες. Μέχρι να κατέβουν από τη μία περιοχή στην άλλη, έχουν φάει το μισό ημίχρονο. Παλιά με 3-4 πάσες οι ομάδες έβαζαν γκολ. Τώρα είναι πολλές φορές που βαριέσαι και να βλέπεις. Θα μπει γκολ από ένα λάθος στην άμυνα, από ένα στημένο. Λείπει το ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να φταίει το σύστημα, η τακτική των προπονητών. Όλα τα συστήματα πια είναι σχεδόν ίδια. Ξέρεις όλες τις κινήσεις των παικτών, παλιά δεν ήξερες τι θα κάνει για παράδειγμα ο μπακ. Τώρα ξέρεις ακριβώς.
Ένας παίκτης με ταλέντο ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για να μη μιλάω για άλλους, θα σου πω για τον εαυτό μου. Ποτέ οι προπονητές δεν μου είπαν τι θα κάνω. Ποτέ. Το μόνο που μου έλεγαν είναι ότι θα έχω 1-2 ποδοσφαιριστές που θα με κυνηγούν σε όλο το ματς, σκέψου τι θα κάνεις με αυτούς.

Και ξέρεις τι έκανα; Προετοιμαζόμουν όλη την εβδομάδα. Για παράδειγμα παίζαμε την Κυριακή με τον Ολυμπιακό, εγώ προετοιμαζόμουν από τη Δευτέρα για το ματς. Το έφερνα στο μυαλό μου, το έβλεπα. Σκεφτόμουν τι θα κάνω, ποιος θα με φυλάει, πότε πρέπει να φτιάξω το παιχνίδι και πότε να το χαλάω, πώς θα βρω τον Αντωνιάδη, πάνω σε ποια κίνηση του σώματός του θα του πετάξω την μπάλα για να τον βρω εκεί ακριβώς που πρέπει. Όλα αυτά τα είχα στο μυαλό μου.

Έπαιζα το ματς την Κυριακή και μπορούσα να παίξω άλλα δύο γιατί τα πόδια μου δεν κουράζονταν. Μόνο το μυαλό κουραζόταν και γυρνούσα σπίτι και το ξεκούραζα μια ώρα. Θέλει ταλέντο και στα πόδια και στο μυαλό».

Υπογραφή: Μίμης Δομάζος, Κορυφαίος Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ