Πόλεμο φθοράς του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει η κυβέρνηση

Πόλεμο φθοράς του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει η κυβέρνηση

• «Όποιος ψηφίζει Ανδρουλάκη, ψηφίζει Τσίπρα» το… δόγμα του Μαξίμου!

Στρατηγική πολιτικής δυσφήμισης έναντι του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να ακολουθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, με απώτερο σκοπό το Κίνημα να φτάσεις στις εκλογές αποδυναμωμένο πολιτικά και υπό αμφισβήτηση. Στόχος η πλήρης ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Για σχεδόν τρία χρόνια ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και η πλειονότητα των κυβερνητικών στελεχών τήρησαν ήπια έως φιλική στάση, έχοντας προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας. Προοπτική με την οποία ήταν θετικά διακείμενοι οι μισοί ψηφοφόροι του Κινήματος.
Ωστόσο, ορισμένα γεγονότα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους τέσσερις με έξι μήνες, όπως οι υποκλοπές και το σκάνδαλο Καϊλή με τις μίζες από το Κατάρ, διατάραξαν σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Το ρήγμα που έχει προκληθεί είναι βαθύ, δείχνει να είναι αγεφύρωτο. Η δε δήλωση του Ν. Ανδρουλάκη ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ με τη Νέα Δημοκρατία και πως πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές επιβεβαίωσαν τους φόβους που υπήρχαν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε καιρό τώρα προκειμένου να στρέψει το σκάφος με προορισμό το λιμάνι της Κουμουνδούρου.

Μπροστά στο νέο αυτό σκηνικό ήταν λογικό το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει τακτική. Οι επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως προς το πρόσωπο του Ν. Ανδρουλάκη, από την κυβερνητική πτέρυγα έγιναν πιο συχνές και πιο έντονες. «Όποιος ψηφίζει Ανδρουλάκη, ψηφίζει Τσίπρα», θα είναι βασικό μότο της κυβερνητικής στρατηγικής και η προσπάθεια θα είναι να ταυτίσουν πλήρως το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός είναι να προκαλέσουν την οργή των στελεχών και των ψηφοφόρων του Κινήματος που είναι πολιτικά αλλά και ιδεολογικά αντίθετοι με οποιαδήποτε συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για πρόσωπα με κεντρογενή προσανατολισμό, τα οποία απεχθάνονται τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι αν παγιωθεί η αντίληψη ότι ο κ. Ανδρουλάκης σχεδιάζει συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, ένα τμήμα ψηφοφόρων θα εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη δυσφορία του για τις επιλογές της ηγεσίας.

Στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων αυτών θα κατευθυνθεί προς τη Νέα Δημοκρατία. Για τον λόγο αυτό, στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές θα ακολουθήσουν επιθετική πολιτική έναντι του κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να τον εκθέσουν πολιτικά έναντι των ψηφοφόρων του Κινήματος. Η αντιπαράθεση προμηνύεται σκληρή, καθώς και ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του θα απαντήσει στους ίδιους, υψηλούς τόνους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ