Ανδρέας Μαυρογιάννης: Ο βραχίονας που μας βοηθάει είναι η Ελλάδα

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Ο βραχίονας που μας βοηθάει είναι η Ελλάδα

[Εξομολογήσεις…]

– Χάθηκε ο κίνδυνος από την Τουρκία;

«Δεν είμαι κληρονόμος καμιάς διακυβέρνησης, και των πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων του παρελθόντος, και δεν είμαι ο άνθρωπος που μηδενίζει το έργο πολιτικών για προώθηση της δικής μου δημοφιλίας. Είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος που μαζί με το ΑΚΕΛ και όλους τους άλλους μπορούμε και εργαζόμαστε για να αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο μας.

Η Ελλάδα δεν είναι μια συνηθισμένη ξένη ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα. Η Ελλάδα στην Κύπρο πρέπει να είναι ένας παράγοντας που ενώνει. Έχουμε ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα. Ο βραχίονας που μας βοηθάει είναι η Ελλάδα. Ο κάθε Κύπριος θέλει να βλέπει την Ελλάδα ως κάτι υπερκομματικό, εθνικό, κάτι που ενώνει.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, ήταν η μόνη που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέσεις που α­νταποκρίνονται πλήρως στα έξι σημεία που ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Αποδεχθήκαμε εγγράφως τα έξι σημεία. Την τελευταία μέρα, υπήρξε ένα μεγάλο παιχνίδι. Κάποιοι πίστεψαν ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να δεχθεί την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων. Αλλά δεν το είδαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μας βοηθήσει εμάς.

Πώς βοηθάει την Ελλάδα το ότι είναι μέσα στο ΝΑΤΟ; Χάθηκε ο κίνδυνος από την Τουρκία; Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας γιατί χρειαζόταν αφού είναι και οι δύο στο ΝΑΤΟ; Το ΝΑΤΟ έχει συγκεκριμένους στόχους που ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί σοβαρά ότι το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ συμβάλλει στη λύση του Κυπριακού; Ειλικρινά όχι».

Υπογραφή: Ανδρέας Μαυρογιάννης, Υποψήφιος Πρόεδρος με τη στήριξη του ΑΚΕΛ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ