Ποιος έχει σειρά για  υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ποιος έχει σειρά για υπηρεσιακός πρωθυπουργός

[ΑΝΑΛΕΚΤΑ]

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς

Ένας περίπου μήνας θα είναι η περίοδος που θα μεσολαβήσει μεταξύ των επόμενων εθνικών εκλογών και των μεθεπόμενων – αν χρειαστεί, και αφού στο ενδιάμεσο θα έχουν επιστρέψει τις διερευνητικές εντολές οι αρχηγοί των τριών πρώτων πολιτικών κομμάτων.

Το πρόσωπο, συνεπώς, που θα σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας εν μέσω δύο εκλογικών αναμετρήσεων –όπως το έκαναν ο Παναγιώτης Πικραμμένος το 2012 και η Βασιλική Θάνου το 2015– θα είναι ο αρχαιότερος (ως είθισται) πρόεδρος από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας, εν προκειμένω ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς. Ο δωδεκανήσιος δικαστικός θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, για να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Γεννημένος στην Κω το 1957 και πατέρας δύο παιδιών, ο Ιωάννης Σαρμάς σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Με υποτροφία από την κυβέρνηση της Γαλλίας έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Παρίσι ΙΙ-Σορβόννη στο Ποινικό Δίκαιο, μετά στο Δημόσιο Δίκαιο (1982 – 1983) και κατόπιν στα Δημόσια Οικονομικά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ