Βαρύ το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία

Βαρύ το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία

– Στα… μαύρα οι βουλευτές για την υπόθεση Χειμάρα

Τρίτωσε το… κακό για τη Νέα Δημοκρατία με τα διάφορα σκάνδαλα βουλευτών και ευρωβουλευτών της. Έτσι, μετά τον Πάτση και τη Σπυράκη… προέκυψε ο Χειμάρας, ο οποίος, αν και βουλευτής, συνέχιζε κανονικά να παίρνει συμβάσεις του Δημοσίου και μάλιστα πολλές φορές με απευθείας αναθέσεις.

Με τη… φόρα που έχουν πάρει στη ΝΔ, όλοι πλέον εντός και εκτός του κόμματος περιμένουν ποιος θα είναι ο τέταρτος. Γιατί φαίνεται πως η… καρέκλα έχει ειδικό βάρος και μεγάλη αξία. Πόσο να κοστίζει, άραγε, και κάνουν όλοι τα πάντα για να την αποκτήσουν;

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα όμως το κλίμα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος έχει βαρύνει πολύ. Και η υπόθεση Χειμάρα ήρθε να το κάνει ακόμα χειρότερο.

Υπόθεση που έδωσε την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να θέσουν θέμα ηθικής τάξεως και προσωπικά για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος καθυστέρησε σημαντικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε ανακύψει. Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα που επικαλούνταν κατά καιρούς ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει… εξανεμισθεί.

Η αποκάλυψη της δραστηριότητας του βουλευτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και έφερε την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου. Οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιμετωπίζουν με αμηχανία αλλά και δυσφορία τις επιθέσεις βουλευτών, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ασκούν σκληρή κριτική και ζητούν εξηγήσεις.

Η δραστηριότητα του κ. Χειμάρα –νόμιμη μεν, αλλά όχι πολιτικά ορθή και ηθική– δεν αντέχει σε δικαιολογίες (αιτιολογίες) και… επεξηγήσεις. Η ανησυχία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει να κάνει με το ποιες θα είναι οι πολιτικές παρενέργειες από την υπόθεση, δεδομένου ότι σε λίγους μήνες θα διεξαχθούν εκλογές και οι μνήμες από όλα αυτά τα γεγονότα θα είναι ακόμη νωπές.

Το κλίμα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης κάθε άλλο παρά… εύκρατο και υγιεινό είναι. Η υπόθεση του βουλευτή Φθιώτιδας ήρθε να προστεθεί στην αντίστοιχη του βουλευτή Γρεβενών Ανδρ. Πάτση αλλά και της ευρωβουλευτού Μ. Σπυράκη. Μετά τις αποκαλύψεις για τον Ανδρ. Πάτση, στη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε επανέλεγχος των υποψηφίων για τις ερχόμενες εκλογές. Προκειμένου να αποφύγουν παρόμοια κρούσματα στην επόμενη Βουλή.

Μετά και την υπόθεση του Θ. Χειμάρα οι έλεγχοι των υποψηφιοτήτων θα ενταθούν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ