Προβοκάτσια του δημάρχου Ιάσμου κατά της Ελλάδας!

Προβοκάτσια του δημάρχου Ιάσμου κατά της Ελλάδας!

– Να μη του δώσουν την ευκαιρία

Αυτό που συνέβη με τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Ο μειονοτικός δήμαρχος –από τους πλέον σκληροπυρηνικούς της μειονότητας–, κατόπιν εντολών και θέλοντας να αποκτήσει ακόμη περισσότερο την εύνοια του τουρκικού γενικού προξενείου, προχώρησε σε μια πρωτοφανή προβοκάτσια ενα ντίον της Ελλάδας.

Δεν είναι ότι απλώς, σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, απέλυσε προσωπικό κα έπαυσε αντιδημάρχους, κατηγορώντας τους ότι συμμετέχουν στην «τρομοκρατική οργάνωση FETO» (την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, την οποία μόνο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ την έχουν εντάξει σε αυτήν την κατηγορία).

Ο κ. Οντέρ Μουμίν θέλησε να εμπλέξει τη χώρα σε μια ακόμη αντιπαράθεση με την Τουρκία, με δεδομένη την εμμονή του Προέδρου Ερντογάν και του καθεστώτος του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη σοβαρή κρίση με τον Ερντογάν έσκασε όταν, την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος, το ελικόπτερο με οκτώ αξιωματικούς που θεωρούνταν συμπαθού ντες τον Φετουλάχ Γκιουλέν κατέφυγαν στην Ελλάδα.

Στην επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα, ο τούρκος Πρόεδρος ισχυρίσθηκε ότι ο τότε πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα παραδοθούν οι οκτώ στην Τουρκία, κάτι που φυσικά δεν έγινε και έκτοτε υπήρξε μια περίοδος έντασης. Η Τουρκία επιμένει και σήμερα ακόμη να κατηγορεί την Ελλάδα ότι υποθάλπει τους «τρομοκράτες του FETO»…

Έτσι, ο δήμαρχος Ιάσμου, έχοντας επίγνωση ότι η κίνησή του αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή από την Ελληνική Πολιτεία και θα προκαλέσει αντιδράσεις, επιδιώκει ουσιαστικά να δώσει επιχειρήματα στην Τουρκία σε μια ευαίσθητη περίοδο, ώστε να στραφεί εναντίον της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι «προστατεύει τρομοκράτες».

Και ο κ. Μουμίν επιδιώκει επίσης να ηρωοποιηθεί σε μια χρονιά εθνικών αλλά και δημοτικών εκλογών. Ας μην του δώσουν την ευκαιρία…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ