Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει ένα κρατικό εργαλείο, τον e-Καταναλωτή

Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει ένα κρατικό εργαλείο, τον e-Καταναλωτή

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει ένα κρατικό εργαλείο, τον e-Καταναλωτή, μέσω του οποίου άμεσα και σε πραγματικό χρόνο μπορεί να βρει ο κάθε καταναλωτής τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης κατα την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών από τους καταναλωτές kataggelies.mindev.gov.gr και τον νέο κώδικα δεοντολογίας – πρακτικό οδηγό για την αντιμετώπιση του φαινομένου των πλασματικών εκπτώσεων.

Και πρόσθεσε: «Το εργαλείο αυτό, που επιτρέπει στους πολίτες να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτή την δύσκολη εποχή και λειτουργεί συμπληρωματικά με το Καλάθι. Χάρη σε αυτό μπορέσαμε και παρακολουθήσαμε ακριβώς την εξέλιξη του Καλαθιού και τη σταθεροποίηση των τιμών μετά τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του μέτρου.

Πλέον βρισκόμαστε στην 11η εβδομάδα του καλαθιού και παρατηρούμε και αυτή την εβδομάδα μια σταθεροποίηση των τιμών. Μάλιστα τα προϊόντα που διατήρησαν σταθερές τις τιμές τους ήταν κατά 1% περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή στο 93% των προϊόντων οι τιμές είτε έμειναν σταθερές είτε μειώθηκαν.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που έχει ως στόχο την προστασία του καταναλωτή και την διασφάλιση του διαθέσιμου εισοδήματος. Αυτή η πολιτική θα συμπληρωθεί σύντομα και από την κάρτα αγορών που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 1η Φεβρουαρίου, προσφέροντας επιπρόσθετη εξοικονόμηση της τάξης του 10% στους συμπολίτες μας που είναι πιο ευάλωτοι οικονομικά. Η πολιτική που έχει ακολουθήσει αυτή η κυβέρνηση έχει ως στόχο να στηρίζει τις ομάδες, τους συμπολίτες μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, κινούμενη ταυτόχρονα, εντός ενός σωστού δημοσιονομικού πλαισίου».

Ν. Παπαθανάσης στο “Π”: Βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής μας πολιτικής το επενδυτικό εργαλείο των ΣΔΙΤ


Σχολιάστε εδώ