BCL: Στην Προύσα για την πρόκριση η ΑΕΚ

BCL: Στην Προύσα για την πρόκριση η ΑΕΚ

Η Βασίλισσα αντιμετωπίζει την Τόφας στην Τουρκία (19:00 Cosmote Sport 5) με στόχο τη δεύτερη νίκη και την πρόκριση

Ένα πολύ δύσκολο ματς δίνει η ΑΕΚ κόντρα στην Τόφας απόψε Τρίτη (10/01, 19:00-aek365 και Cosmote Sport 5). Πρόκειται για το δεύτερο ματς των «Play-In» του Basketball Champions League. Αυτή τη στιγμή, το προβάδισμα της Βασίλισσας είναι στο 1-0, μετά από το πρώτο ματς στα Λιόσια, με το νικηφόρο 73-70 που έχει ήδη ο Δικέφαλος. Θυμίζουμε ότι στις δύο νίκες συνολικά, θα κριθεί η πρόκριση. Οπότε, με «διπλό» απόψε, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα περάσει στους «16», όπου θα μπει στον Κ’ Όμιλο. Εκεί έχουν περάσει ήδη οι Γαλατάσαραϊ και Ουνικάχα Μάλαγα και θα προκριθεί και ο νικητής του ζευγαριού των «Play-In», μεταξύ Λούντβιχσμπουργκ και Λιμόζ, όπου οι Γερμανοί προηγούνται με 1-0. Αν δεν τα καταφέρει η ΑΕΚ απόψε, τότε θα γίνει η ισοφάριση σε 1-1 από τους Τούρκους και όλα θα κριθούν σε τρίτο και τελευταίο ματς στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων, την Τετάρτη (18/01, 19:30).

Με Μάιλς και ΜακΓκρίφ στην αποστολή η Βασίλισσα

Από εκεί και πέρα, δεν λείπουν τα προβλήματα για την ΑΕΚ. Στην Αθήνα έμεινε ο Αντώνης Κόνιαρης, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, ενώ ο Ανδρέας Πετρόπουλος επίσης αναμένεται να μην αγωνιστεί, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού. Αντίθετα, ο Αϊζάια Μάιλς και ο Κάμερον ΜακΓκρίφ, που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και τραυματισμό στον αντίχειρα αντίστοιχα, ταξίδεψαν με την αποστολή και το πιθανότερο είναι να αγωνιστούν κανονικά. Από την άλλη μεριά, ο Γιάνις Στρέλνιεκς αναμένεται να επιστρέψει και να παίξει κανονικά, αφού για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι προφανές ότι οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη οφείλουν να εμφανίσουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτό το παιχνίδι της Κυριακής (08/01) για τη Basket League και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για αυτό.

Το Τόφας-ΑΕΚ με τη «γλώσσα» των αριθμών

Ας δούμε όμως και κάποια στοιχεία που υπάρχουν, όσον αφορά στη «γλώσσα» των αριθμών. Στο τελευταίο ματς της ΑΕΚ στο BCL, όπου έφτασε στα 100 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της FIBA, έγινε η δεύτερη ομάδα που το πέτυχε αυτό, μετά από την Τενερίφη. Η Ένωση έχει ηττηθεί στα 10 από τα 12 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, στη διοργάνωση και στα 4 από τα 5 εκτός έδρας ματς απέναντι σε τουρκικές ομάδες.

Όσο για το ατομικό επίπεδο, ο Ακίλ Μίτσελ έχει σκοράρει 16 ή και περισσότερους πόντους σε κάθε ένα από τα τελευταία τρία παιχνίδια του, στο BCL. Ο διεθνής σέντερ της ΑΕΚ με την εθνική ομάδα του Παναμά, έχει μέσο όρο 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά αγώνα, στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση από την αρχή του Δεκεμβρίου του 2022.

*Διαιτητές στο αποψινό παιχνίδι θα είναι οι Γιοάν Ροσό (Γαλλία), Βόιτσιεχ Λίτσκα (Πολωνία) και Μπενιαμίνο Ατάρντ (Ιταλία)

Ηλίας Καντζούρης: «Ο καθένας μας να κάνει μία υπέρβαση»

«Αντιμετωπίζουμε μία σκληρή ομάδα. Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν πολύ μεγάλο στόχο για την εφετινή περίοδο και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και αγωνιστικά και πνευματικά, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα τα δούμε όλα μέσα στο γήπεδο».

Για την απουσία συγκεκριμένων παικτών, ο προπονητής της «Βασίλισσας», δήλωσε: «Πρέπει να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα προβλήματα είναι μέσα στη ζωή μιας μεγάλης ομάδας. Θεωρώ, ότι μέσα από τις αντικειμενικές δυσκολίες, και κατά βάση αυτές των απουσιών, πρέπει ο καθένας μας να κάνει μία προσωπική υπέρβαση, και ενεργειακά και πνευματικά, για να βοηθήσουμε την ομάδα μας να φτάσει στο στόχο της».

Mε πληροφορίες και απο το aek365.gr

Σχολιάστε εδώ