Το σύγχρονο ποδόσφαιρο και η προσήλωση της ΑΕΚ έβαλε το φρένο στο αήττητο του Παναθηναϊκού

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο και η προσήλωση της ΑΕΚ έβαλε το φρένο στο αήττητο του Παναθηναϊκού

• Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των 30 τελευταίων χρόνων…

• Κάποια στιγμή να τελειώσει η ρίψη φωτοβολίδων και καπνογόνων!

Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, στον αγωνιστικό χώρο σε μεγάλα χρονικά διαστήματα ενώ επικράτησε το πάθος, η ένταση και η τακτική και απο τους δυο αντιπάλους. Ένα κλασικό ντέρμπι όπου το τελικό αποτέλεσμα θα μπορουσε να ήταν και η νίκη και το “Χ”. ΓΦιατί όμως κέρδισε η ΑΕΚ; Θα πρέπει να το δούμε καθαρά αγωνιστικά διότι ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητό του στο φετινό πρωτάθλημα για 16 αναμετρήσεις και η ΑΕΚ σταμάτησε αυτή την επίδοση με τις 13 νίκες και 3 ισοπαλίες με την επικράτησή της στη Νέα Φιλαδέλφεια και όχι τυχαία.

Η ομάδα του Αλμέιδα παίζει, ίσως, το ποιο σύγχρονο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και δεν το βλέπουμε μονο στο γήπεδο αλλά το λένε και οι σταστιστικές. Γιατί; Γιατί δεν αφήνει τον αντίπαλο να κρατήσει την μπάλα!

Η ΑΕΚ πήγε στο “Καραϊσκάκης” και είχε 25 ενέργειες με την μπάλα μέσα στην περιοχή του ενώ δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αλλάξει πάνω απο 10 και κάτι… πάσες. Πήγε στη “Λεωφόρο”  και έπαιξε με το ίδιο παιχνίδι ενώ στο χθεσινό ντέρμπι στην OPAP Arena άλλαξε παιχνίδι στη μεσαία γραμμη καθώς ο Παναθηναϊκός στήθηκε καλά απο τον Γιοβάνοβιτσς και δυσκόλεψε πολύ τους γηπεδούχους αλλά και πάλι η ΑΕΚ έκανε 30 ενέργειες στην περιοχή του Μπρινιόλι! Ο Παναθηναϊκός δεχόταν κατά μέσο όρο 10 ενέργειες στην περιοχή του ανά παιχνίδι και η Ένωση τον άφησε να αλλάξει 10+ πάσες μόνο μία φορά. Δεν επέτρεψε το passing game που χαρακτηρίζει τους «πράσινους». Και εκεί μάλλον οφείλεται και ο εκνευρισμός του Γιοβάνοβιτς καθως δεν είχε άλλες λύσεις ώστε να φρενάρει τις επισκέψεις της ΑΕΚ στην περιοχή της ομάδας του. Ένας Παναθηναϊκός που έδειξε μέσα σε μια τέτοια φοβερή έδρα το γιατι είναι πρώτος με διαφορά 4 βαθμών απο την ΑΕΚ αλλά που έδειξε, ακόμη, πως χρειάζεται ενίσχυση με παίκτες που θα δώσουν στους “Πράσινους” ασφάλεια στην παραμονή τους στην κορυφή.

Όσο “πατάς” περιοχή θα βρεις και το γκολ…

Η Ένωση ακόμη και με τις απουσίες του Γκατσίνοβιτς, του Μοχαμάντι και του Ρότα είχε και πάλι τον τρόπο να “πατά” στην αντίπαλη περιοχή.

Η ΑΕΚ έχει κρατήσει το απόλυτο στο γήπεδο της με επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο “OPAP Arena”, ενώ οι τρεις τελευταίες νίκες της επί του Παναθηναϊκού είναι με 1-0. Οι Πράσινοι έχουν σταματήσει ακόμα δύο φορές το αήττητο σερί τους από την αρχή του πρωταθλήματος στο 16 και τη μια από τις δύο δεν κατάφεραν τελικά να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Το παράδοξο είναι πως είναι το δεύτερο σερί μετά το …16 που σταμάτησε με ήττα 1-0. Το 2000-01 από τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με ένα γκολ του Ζίζι Ρόμπερτς και ενώ είχε 11 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Το 1999-00 ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες και ηττήθηκε 1-0 από την Προοδευτική στο γήπεδο του Κορυδαλλού.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 21 χρόνια, αφού η προηγούμενη αναμέτρησή τους εκεί ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 2002, με την ΑΕΚ να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 41ο λεπτό. Αυτή είναι η 12 παρουσία του 1-0 στις αναμετρήσεις τους με γηπεδούχο την ΑΕΚ, σκορ που είναι το δημοφιλέστερο.

Τι είπε ο Ορμπελίν Πινέδα για την νίκη

Ο Ορμπελίν Πινέδα αναδείχθηκε Cosmote MVP της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, μέσα από την ψηφοφορία στην κοινότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Viber. Ο Μεξικανός άσος ήταν αυτός που έκρινε το ντέρμπι, με το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε στο 68’.

Κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Πινέδα αφιέρωσε την συγκεκριμένη διάκριση σε όλους τους συμπαίκτες του και επεσήμανε το κλίμα και τις σχέσεις που έχουν δημιουργήσει όλα τα μέλη της ομάδας, στοιχεία που κατά τον ίδιο κάνουν τη διαφορά.

Δείτε όλα όσα είπε ο Ορμπελίν Πινέδα, στην κάμερα του ΑΕΚ TV…

Με πληροφορίες και απο τη Super League
Φωτο: twitter/ΑΕΚFC


Σχολιάστε εδώ