Μάκης Κουρής: Αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο! Τόσα χρόνια πο­τέ δεν είχαν υπάρξει ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα

Μάκης Κουρής: Αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο! Τόσα χρόνια πο­τέ δεν είχαν υπάρξει ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο! Τόσα χρόνια πο­τέ δεν είχαν υπάρξει ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα. Η κυβέρνηση δεν είχε πάρει χαμπάρι; Κοιμούνται εκεί στο Μαξίμου; Ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Μανώλης Κατσαράκης τα είπε έξω από τα δόντια: «Μιλάμε για φάρμακα που πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτα. Είναι κάτι που πρέπει να δώσεις εκείνη την ώρα. Έχουμε σκηνικό πολέμου αυτήν την περίοδο. Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

♦ Είναι δυνατόν; «Αυτήν τη στιγμή, περιμένουν 160 παιδιά να χειρουργηθούν από εμένα. Κάνω ένα χειρουργείο την εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα τον μήνα και περίπου 40 τον χρόνο. Το παιδί που είναι στην 160ή θέση θα χειρουργηθεί σε τέσσερα χρόνια», επισημαίνει η κ. Αγγελική Κρικρή, επιμελήτρια Α΄, παιδοχειρουργός στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Αιτία, τα μεγάλα κενά σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες αλλά και σε προσωπικό άλλων κλάδων. Γιατροί και λοιποί υγειονομικοί του νοσοκομείου προχώρησαν σε συγκέ­ντρωση διαμαρτυρίας για τις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

♦ Ποιες είναι οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής πα­γκοσμίως; Η Νέα Υόρκη και η Σιγκαπούρη είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, ενώ η Δαμασκός (Συρία) και η Τρίπολη (Λιβύη) είναι οι φθηνότερες, σύμφωνα με την έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU). Συνολικά, το μέσο κόστος ζωής στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου αυξήθηκε κατά 8,1% φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

♦ Βλέπω τον πρώην Πασόκο και πρώην βουλευτή και υπουργό Γιώργο Φλωρίδη να… μετακομίζει στη Νέα Δημοκρατία. Ίσως να είναι έτοιμη και η καρέκλα.

♦ Έχει δίκιο ο αναπληρωτής υ­πουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που επισημαίνει: «Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να θωρακιστεί θεσμικά με ισχυρούς κανόνες διαφάνειας και αυστηρούς ελέγχους. Οφείλει να προστατεύσει την πολιτική της αξιοπιστία, αλλά πάνω απ’ όλα τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες της».

♦ «Το στοίχημα είναι ένα: Οι δημόσιοι υπάλληλοι να κατανοήσουν την προστιθέμενη αξία της αλλαγής της κουλτούρας, πώς συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, αναβαθμίζοντας εντέλει το επίπεδο των υπηρεσιών που θα παρέχουν προς τους πολίτες», επισημαίνει η Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη, γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ