Ιω. Καλλιάνος στο “Π”: Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη: Η πλέον συνεπής και παραγωγική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης

Ιω. Καλλιάνος στο “Π”: Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη: Η πλέον συνεπής και παραγωγική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης

Του
ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ
Μαθηματικού Msc – Μετεωρολόγου,
Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας


Το 2023, έτος εκλογών για τη χώρα μας, μετρά ήδη τα πρώτα του βήματα. Σε λίγους μήνες, όλοι και όλες θα κληθούμε να επιλέξουμε τη νέα κυβέρνηση της πατρίδας μας.

Μέχρι τώρα, σε αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πολλές φορές ακούστηκαν φήμες, διαδόσεις, εικασίες, υποθέσεις πως επίκεινται εκλογές, πως η τετραετία δεν θα εξαντληθεί, πως θα στηθούν πρόωρες κάλπες. Είναι πλέον αντιληπτό πόσο αξιόπιστες ήταν όλες αυτές οι εκτιμήσεις, πόσο δίκιο είχαν οι Σειρήνες που τις δημιουργούσαν.

Προσωπικά, ποτέ μέχρι τώρα δεν αμφέβαλα, ποτέ δεν προβληματίστηκα, ποτέ δεν αναρωτήθηκα. Θεωρούσα –και μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνομαι– πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, και πως πάλι οι συμπολίτες μας θα δώσουν εντολή στη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αυτή μου η θέση δεν είναι πρόσφατη. Εδώ και πολλούς μήνες την έχω αναδείξει σε ομιλίες μου, σε άρθρα μου, σε τοποθετήσεις μου στη Βουλή των Ελλήνων, στην καθημερινή μου επαφή με τους συμπολίτες μου στον Νότιο Τομέα Αθηνών – που με τίμησαν το 2019 εκλέγοντάς με βουλευτή και τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Εξάλλου, για όσους και όσες τυχόν αμφέβαλλαν, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πολλές φορές σε πολλούς τόνους και προς πολλούς αποδέκτες ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Τον πίστεψα και τον πιστεύω. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός συνεπής, αξιόπιστος, ειλικρινής, συναινετικός, ενωτικός. Επίσης, είναι ένας πρωθυπουργός ηγετικός, εργατικός, οραματιστής, ρεαλιστής, παραγωγικός. Είναι ένας πολιτικός με αξιακό του υπόβαθρο την ανάπτυξη της χώρας, με φροντίδα και προς την κοινωνία. Είναι ένας πρωθυπουργός που πέτυχε και, βέβαια, η επιτυχημένη διαδρομή αυτής της κυβέρνησης έχει συμβεί μέσα σε ένα διετές χρονικό διάστημα με την πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα πανδημία και τον πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι συμπολίτες μας διαπιστώνουν το σημαντικό έργο που προκύπτει, το εκτιμούν και αυτό αποτυπώνεται. Βιώνουν τις παρεμβάσεις που με κοινωνική ευαισθησία λαμβάνονται για τη στήριξη κάθε συμπολίτη μας. Αντιλαμβάνονται τις αποφάσεις που υλοποιούνται για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν είναι μακράν της πραγματικότητας η θέση ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πλέον συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες και η πλέον παραγωγική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Είμαι ένας νέος βουλευτής και προσπαθώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου ως εκπρόσωπος των συμπολιτών μου, στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στη Βουλή των Ελλήνων, ακολουθώντας κάποιες αρχές. Λίγα λόγια και πολλά έργα, θέσεις με αποδείξεις και όχι εικασίες, αντικειμενικότητα είναι μερικές από αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αιτιολογήσω όσα παραπάνω αναγράφω.

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη στους πέντε πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας, από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, είχε ολοκληρώσει την ψήφιση 31 νομοσχεδίων. Το 2020, το 2021 και το 2022 ψηφίστηκαν εκατοντάδες νομοσχέδια. Για το 2023 έχει προγραμματιστεί η ψήφιση, έως την προκήρυξη των εκλογών, 30 νομοσχεδίων που αφορούν το σύνολο των υπουργείων και καλύπτουν εξαιρετικά σημαντικά θέματα.

Διαπιστώνεται επομένως ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης που δεν έχουν κατέβει τα μολύβια στα υπουργικά γραφεία, αλλά όλες και όλοι οι υπουργοί, με εργατικότητα και μεθοδικότητα, μια ομάδα ενωμένη, σε συνεχή επαφή με την κοινωνία, προχωρούν στην ολοκλήρωση του έργου που τους έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός.

Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά επικοινώνησε με τιμιότητα και ειλικρίνεια το πρόγραμμά της, έλαβε καθαρή εντολή να το εφαρμόσει και το υλοποιεί επιτυχημένα.

Εκτιμώ ότι μια απλή αντιπαραβολή των νομοσχεδίων, των δράσεων, των αποφάσεων, των ενεργειών, των μέτρων της κυβέρνησης δείχνει πόσο συνεπής ήταν σε όλα τα βήματά της με το προεκλογικό της πρόγραμμα, τιμώντας στην πράξη το πολιτικό της συμβόλαιο με τους συμπολίτες μας.

Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πέτυχε στην πρώτη κιόλας της θητεία ο προϋπολογισμός του 2023 να είναι ο πρώτος κρατικός προϋπολογισμός τα τελευταία 12 έτη που καταρτίζεται εκτός του πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας.

Θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνά είναι όλο και πιο καθαρό ότι ο λαός μας θα δώσει ισχυρή, νέα εντολή αυτοδυναμίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και θέλω από την πλευρά μου να διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσουμε και αυτήν τη φορά την εντολή του και θα κάνουμε τα καλύτερο που μπορούμε για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: eirinika.gr


Σχολιάστε εδώ