Αμαλία Βίνος: Να βγεις τώρα από αυτό το δωμάτιο και να πάρεις πίσω τη ζωή σου…

Αμαλία Βίνος: Να βγεις τώρα από αυτό το δωμάτιο και να πάρεις πίσω τη ζωή σου…

[Εξομολογήσεις…]

Έτσι ξαναγεννήθηκα – Έπαθα κατάθλιψη

«Στο Δημοτικό είχα έναν δάσκαλο, βάναυσο, τύραννο. Ήμουν στην Πέμπτη Δημοτικού και μια μέρα μάς ζήτησε να γράψουμε τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Τα παιδιά μού έλεγαν ‘‘μην τυχόν και γράψεις ότι θες να γίνεις τραγουδίστρια’’. Εγώ όμως ήθελα να πω αυτό που ονειρευόμουν, αυτό που θα γίνω. Έπαθα κατάθλιψη. Έκλεισα τα παντζούρια και έμεινα για μήνες μέσα στο σπίτι. Ο μόνος σκοπός που είχα στη ζωή μου ήταν –και είναι– η φωνή μου.

Έχασα τα πάντα, το νόημα της ζωής. Έξι μήνες είχα κλειστά φώτα, παράθυρα και έβαλα πάρα πολλά κιλά. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Έχουμε την εύκολη επιλογή να κάνουμε καταχρήσεις, να γίνουμε οι ίδιοι βίαιοι ή να μετατρέψουμε όλες τις άσχημες εμπειρίες μας σε πλούτο. Μια μέρα λοιπόν είπα ‘‘θα βγεις τώρα από αυτό το δωμάτιο και θα πάρεις πίσω τη ζωή σου’’. Αναζήτησα τον εκπληκτικό Φραγκίσκο Βουτσίνο –στον οποίο χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη–, ήταν σπουδαίος τραγουδιστής της Λυρικής Σκηνής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Τον ανάγκασα με την επιμονή μου και τη θέλησή μου να με αναλάβει διότι ήταν τραγουδιστής της όπερας, δεν ήταν δάσκαλος. Αλλά μπορώ να πω ότι με έσωσε η ψυχανάλυση. Με τον συγκεκριμένο ψυχαναλυτή ξαναγεννήθηκα».

Υπογραφή: Αμαλία Βίνος, Δασκάλα Φωνητικής


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ