Super League: H AEK έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού και έβαλε υποψηφιότητα τίτλου! Το πανόραμα της 17ης αγωνιστικής – Βαθμολογία

Super League: H AEK έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού και έβαλε υποψηφιότητα τίτλου! Το πανόραμα της 17ης αγωνιστικής – Βαθμολογία

-300 χιλιάδες το πριμ από τον Μελισσανίδη. Kατέβηκε στα αποδυτήρια για να δώσει συγχαρητήρια και… δώρο.

Η ΑΕΚ επέβαλλε τον… νόμο της “OPAP Arena” και πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι, καθώς επικράτησε με 1:0 του Παναθηναϊκού και άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες στη Super League!

Δοκάρι στο 98’ για να ισοφαρίσει ο Ιωαννίδης, χαμένο πέναλτι στα… καπάκια ο Λιβάι Γκαρσία.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μείωσε ξανά στους 4 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος είδε το αήττητο σερί του να σταματά στη… φλεγόμενη “OPAP Arena”.

Σε ντέρμπι με ελάχιστες καλές φάσεις, αλλά φινάλε – θρίλερ, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού με γκολ του Πινέδα στο 68′ και έσπασε το αήττητο των Πράσινων – Δοκάρι ο Ιωαννίδης στο 90′ +8′, απέκρουσε πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στο 100′ ο Μπρινιόλι!

Στον τρόπο που ήρθε η νίκη αλλά και στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας στο ντέρμπι, στάθηκε αμέσως μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού ο Ματίας Αλμέιδα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Cosmote TV:

Για τη σημερινή νίκη και το «σπάσιμο» του αήττητου του Παναθηναϊκού:
«Ξέραμε τη δύναμη τόσο των χαρακτηριστικών της ομάδας μας, όσο και εκείνων του αντιπάλου, είχαμε μιλήσει για το ότι οι μικρές λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές. Οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν πολύ καλά τι σκεφτόμασταν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αξίζαμε τη νίκη».
Για το αν διαφοροποίησε το στυλ παιχνιδιού της η ομάδα του:
«Πιστεύω ότι η ΑΕΚ παίζει με τον ίδιο τρόπο σε όλο το πρωτάθλημα, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και είμαστε σε καλό δρόμο, προσπαθούμε οι ποδοσφαιριστές μας να παίζουν για το σήμα της ομάδας. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το στυλ.

Γιοβάνοβιτς: «Δεχθήκαμε ένα γκολ που σπάνια μπαίνει…»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στην κάμερα της Cosmote, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με 1:0 στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ και αναφέρθηκε στο τρόπο που μπήκε το τέρμα της “Ένωσης”, μετά από ελεύθερο του διαιτητή, ενώ φάνηκε ευχαριστημένος για την απόδοση των παικτών του.

Αναλυτικά τόνισε:

Για το αν κρίθηκε στις λεπτομέρειες: «Σίγουρα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν κινδυνεύαμε, δεν αισθανθήκαμε πίεση. Μας έλειπε λίγο καλύτερη τελική πάσα στις φάσεις που θα μπορούσαμε να είμαστε πιο απειλητικοί. Δεχθήκαμε ένα γκολ που σπάνια μπαίνει».

Για τον διαιτητή και αν του εξέφρασε το παράπονό του: «Δεν έχει καμία σχέση. Η ΑΕΚ κέρδισε, προχωράμε, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να φτάνουμε στον τελικό στόχο»

Άρης με ουσία, καθάρισε τον Αστέρα και έπιασε πεντάδα!

Επιστροφή στις νίκες με… εμφατικό σκορ για τον Άρη! Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά είχε ουσία και επικράτησε άνετα με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης για να ανέβει στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Μάνου Γκαρθία, Φαμπιάνο και Καμάτσο οι σκόρερ των «κίτρινων» που πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, ενώ οι Αρκάδες έδειξαν πως παρότι την περασμένη εβδομάδα έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση, θέλουν ακόμη αρκετή δουλειά.

Βόλος – Ολυμπιακός 0-4: Πάρτι με τεσσάρα

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει εύκολα από τον Βόλο με το νικηφόρο 0-4 για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και είχαν τις ευκαιρίες για να σημειώσουν ακόμη περισσότερα γκολ στην αναμέτρηση.

Τα γκολ για τον Θρύλο σημείωσαν οι Μπιέλ (7′ με πέναλτι), Ίνμπομ Χουάνγκ (22′), Μπακαμπού (45′) και Ελ Αραμπί (75′). Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός στα τρία τελευταία ματς του πρωταθλήματος έχει καταφέρει να σημειώσει έντεκα γκολ, ενώ παράλληλα κράτησε το μηδέν στην άμυνα, με τρεις σερί νίκες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης (5-0), Ιωνικό (0-2) και Βόλο (0-4).

Μίτσελ για μεταγραφές: «Αναμένω νέα από τη διοίκηση»

«Αναμένω και ελπίζω να έχω νέα από τη διοίκηση. Δε χρειάζεται όμως τώρα να μιλάμε για μεταγραφές γιατί είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση των ποδοσφαιριστών που έχουμε, εκείνοι είναι οι πρωταγωνιστές και αξίζουν την προσοχή μας αυτήν τη στιγμή».

Κι άλλη νίκη για τον ΠΑΟΚ και… πλησιάζει κορυφή

Ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος, ένα γκολ στο δεύτερο και πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός κι ουσιαστικός στη Λαμία, επικράτησε με 0-3 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας και τον επαναληπτικό κόντρα στην Καλαμάτα στην Τούμπα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές και να δώσει φανέλα βασικού στους Νάσμπεργκ , Λύρατζη , Ντάντας και Μουργκ προκειμένου να δώσει ανάσες σε παίκτες που έπαιξαν σερί σε πολλά παιχνίδια. Η αναμέτρηση ξεκίνησε όμως με απρόοπτο.Ο Τόμας Μουργκ στην πρώτη του παρουσία στην αρχική 11άδα της φετινή σεζόν έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα.

Ο Κάλεντ Νάρεϊ ήρθε από τον πάγκο και πέντε λεπτά μετά ήταν αυτός ουσιαστικά που έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο, ακόμα κι αν δεν χρίστηκε σκόρερ.Στο 13′ ο Ντάντας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Νάρεϊ εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε στον Ολιβέιρα και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντάντας έριξε μία προειδοποιητική βολή, με το πλασέ του να περνάει άουτ, αλλά στο 27′ δεν αστόχησε. Ο Νάρεϊ έκλεψε ψηλά, συνδυάστηκε με τον Ολιβέιρα , γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε πάνω στον Ντάντας κι αυτό με ένα άψογο πλασέ έκανε το 0-2.Η ομάδα της Λάμίας προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις σε open play.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να έχει δύο καλές στιγμές από εκτελέσεις κόρνερ. Αρχικά στο 29′ ο Μπεχαράνο πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση του Ντε Βινσέντι, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση να χάνει σπουδαία ευκαιρία με τον Νάρεϊ , ενώ στο 32′ ο Ντε Βινσέντι προσπάθησε να νικήσει τον Κοτάρσκι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο κίπερ του Δικεφάλου είχε την απάντηση.Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι με τον Ολιβέιρα μέχρι την ανάπαυλα αλλά το 0-2 δεν άλλαξε. Στην επανάληψη τα πάντα τελείωσαν νωρίς.

Στο 58′ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκρυψαν τη μπάλα, ο Λύρατζης έδωσε την ασίστ στον Α.Ζίβκοβιτς κι ο Σέρβος με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-3 και τα πάντα τελείωσαν εκεί.

Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται σε κάνενα σημείο, να έχει κάποιες καλές στιγμές στην επίθεση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0: Με άνετη νίκη πλησίασαν την 6άδα οι Περιστεριώτες

Ο Ατρόμητος νίκησε εύκολα τον Ιωνικό με 2-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 1 και πλησίασε την πρώτη 6άδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης, καθώς ο Τσίμπσαχ έκανε λάθος στην άμυνα του Ιωνικού και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Κιάρτανσον για να υποδείξει ο διαιτητής πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Δίκαιη η επικράτηση της ομάδας του Θανάση Στάικου

Μετά από το 2-1 επί της ΑΕΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, πρώτη εκτός έδρας στην τρέχουσα σεζόν και πρώτη μακριά από τους Ζωσιμάδες μετά τον Φεβρουάριο του 2022 επί του Παναιτωλικού, με το εμφατικό 3-1 επί του Λεβαδειακού για την 17η αγωνιστική της Super League.

Μπάλαν στο 45΄+1, Εραμούσπε στο 65΄ και Παμλίδης στο 69΄ ήταν οι σκόρερ, ενώ ο Παναγιώτου σκόραρε στο 88΄ για τους γηπεδούχους.

Δίκαιη η επικράτηση της ομάδας του Θανάση Στάικου, η οποία κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε και στο δεύτερο βρήκε την ευκαιρία σ΄ ένα διάστημα που οι Βοιωτοί είχαν ανεβάσει ρυθμούς και πίεζαν για την ισοφάριση να σκοράρει δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά και να «καθαρίσει» το ματς.

Ο Λεβαδειακός γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην έδρα του, μετά το 0-1 από τον Παναθηναϊκό, αυτή την φορά από έναν αντίπαλο με τον οποίο έχουν τον ίδιο στόχο, που είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. θα χρειαστούν μεγάλα αποτελέσματα στη συνέχεια για να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη, απ΄ όπου απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο ο ΠΑΣ.

1. Παναθηναϊκός 42
2. ΑΕΚ 38
3. ΠΑΟΚ 35
4. Ολυμπιακός 35
5. Άρης 28
6. Βόλος ΝΠΣ 26
7. Ατρόμητος 22
8. Παναιτωλικός 19
9. Αστέρας Τρίπολης 17
10. ΠΑΣ Γιάννινα 17
11. ΟΦΗ 12
12. Λεβαδειακός 11
13. Λαμία 10
14. Ιωνικός 8

Η 17η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την εξής αναμέτρηση:

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

17:00: Παναιτωλικός – ΟΦΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18η)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

17:00: Λαμία – Ατρόμητος

20:00: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

16:00: ΑΕΚ – Παναιτωλικός

17:00: Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός

19:30: Ολυμπιακός – Άρης

20:30: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

19:30: Ιωνικός – Βόλος ΝΠΣ

paron.gr
Φωτο: Eurokinissi


Σχολιάστε εδώ