Χάρης Κοπιτσής στο “Π”: Η πραγματική υπόσταση του ντέρμπι

Χάρης Κοπιτσής στο “Π”: Η πραγματική υπόσταση του ντέρμπι

Του
ΧΑΡΗ ΚΟΠΙΤΣΗ
πρώην Διεθνούς Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ


Πρώτη φορά μετά από χρόνια, το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι έχει την αίγλη και την υπόσταση που του αξίζει, υπό την έννοια ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο. Θα είναι μια πολύ δυνατή αναμέτρηση, με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, στοχεύοντας τη νίκη.

Δεν θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα επηρεαστεί από την ήττα στα Γιάννινα. Όχι γιατί δεν είναι κακό αποτέλεσμα, που την πήγε λίγο πίσω, αλλά κυρίως επειδή πιστεύω ότι δεν ήταν κακή και απλώς δεν εκμεταλλεύθηκε τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε. Όμως, επειδή παίζει καλή, την καλύτερη ίσως, μπάλα στο πρωτάθλημα, εκτιμώ ότι θα βρει τα πατήματά της και θα επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο ελκυστικός όσο η αντίπαλός του, ωστόσο καταφέρνει και παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Στη Νέα Φιλαδέλφεια θεωρώ πως θα επιχειρήσει να κάνει το παιχνίδι του, αν και πιστεύω ότι η ισοπαλία δεν θα τον στενοχωρήσει, αφού θα διατηρήσει έτσι τη διαφορά του από την ΑΕΚ, κάνοντας σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση του στόχου του.

Η έδρα παίζει πάντα ρόλο, πόσω μάλλον η συγκεκριμένη, που με την ακουστική και τον παλμό της μπορεί να προσφέρει απίστευτη ώθηση στους γηπεδούχους. Και παρότι τα προγνωστικά σε τέτοια ντέρμπι είναι απολύτως παρακινδυνευμένα, θα δώσω πόντο στην ΑΕΚ λόγω έδρας, αγωνιστικής κατάστασης και ικανότητας να επιβιώνει στα δύσκολα.

Ελπίζω και εύχομαι να παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό ματς, με στιγμές που θα μας καθηλώσουν. Αν και το βαθμολογικό κίνητρο είναι υψηλό και για τις δύο ομάδες, δεν αποκλείω να ανοίξει ο ρυθμός και να προκύψουν φάσεις μπροστά στις εστίες. Σαφώς και το μηδέν παθητικό αποτελεί βασικό ζητούμενο, αλλά τα γκολ είναι εκείνα που θα χαρίσουν τη νίκη. Και όποιος αποδειχθεί πιο εύστοχος, θα αποκτήσει προβάδισμα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: aek-live.gr


Σχολιάστε εδώ