Σεμίνα Διγενή: Έζησα την τρέλα της εφηβείας της ΕΡΤ

Σεμίνα Διγενή: Έζησα την τρέλα της εφηβείας της ΕΡΤ

[Εξομολογήσεις…]

-Ριζικές αλλαγές, με τον λαό πρωταγωνιστή

«Έζησα όλη την τρέλα της εφηβείας της ΕΡΤ. Όταν πήγα στην ΕΡΤ, εκείνη ήταν περίπου 16 χρόνων. Συνδυάστε τώρα την εφηβεία της ΕΡΤ με τον ανεμοστρόβιλο του ΠΑΣΟΚ και βγάλτε συμπέρασμα.

Ζούσα μέσα σε κάτι που άλλοτε έμοιαζε με φαντασμαγορικό λούνα παρκ κι άλλοτε με Γκόθαμ Σίτι.

Προέρχομαι από μια γενιά όπου η αντίθεση Αριστεράς – Δεξιάς ήταν πολύ έντονη.

Τα περί προοδευτικών δυνάμεων γρήγορα διαψεύστηκαν. Είδαμε τους δήθεν προοδευτικούς να γίνονται πιο συντηρητικοί και από τη συντήρηση.

Σήμερα η πραγματική αντίθεση φωνάζει από παντού: από τη μια οι λίγοι, οι έχοντες και οι κατέχοντες την οικονομική και πολιτική εξουσία, και από την άλλη οι πολλοί που δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να ζήσουν, να επιβιώσουν. Αυτό πλέον το βλέπει ο καθένας, ανεξάρτητα από το πού τοποθετεί πολιτικά τον εαυτό του.

Όπως και ο καθένας βλέπει πως κανένα αφήγημα, ούτε αυτό της προοδευτικής διακυβέρνησης, υποστηρίζει πως επιτέλους οι πολλοί θα ζήσουν με αξιοπρέπεια και ευημερία και οι νέες γενιές καλύτερα από μας, και όχι μέσα στην ανασφάλεια και τη μιζέρια. Όμως αυτό συνιστά πραγματική πρόοδο. Θα μου πείτε, αυτό δεν γίνεται και τόσο εύκολα! Σωστά, απαιτεί ριζικές αλλαγές με τον λαό πρωταγωνιστή και όχι θεατή, κι αυτό το λέει μόνο το ΚΚΕ».

Υπογραφή: Σεμίνα Διγενή, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ